Ommen gaat voor Fietsgemeente 2021

OMMEN – In de laatste raadsvergadering heeft de LPO een motie ingediend om mee te doen aan de verkiezing van Fietsgemeente 2021. Nadat Ommen eerder wandelgemeente van het jaar 2013 is geweest wil de LPO nu gaan voor Fietsgemeente 2021. Deze motie is door de hele raad aangenomen.

Deze verkiezing is volgens LPO een goede stimulans zijn voor het toerisme in de gemeente. Ook kan het volgens de LPO een goede reden zijn om nog meer aandacht te besteden aan de fietsveiligheid in de gemeente en het onderhoud aan de fietspaden.
In dezelfde vergadering is ook de motie voor woningbouw in de kleine kernen aangenomen. Vooral voor jongeren en senioren moet het mogelijk blijven om in de eigen gemeenschap te kunnen blijven wonen.
Ook het amendement voor groot onderhoud en renovatie van verschillende wijken is aangenomen. Daarbij zal er gestart worden met De Laarakkers. Hierbij zal er met name gekeken worden naar de wegen, de riolering en het toepassen van duurzame maatregelen.
Tot slot zal er ook de komende 4 jaar extra geld beschikbaar zijn voor bermversteviging in het buitengebied. Met het oog op de veiligheid is het van belang.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.