Home / / Officiële start project Barnsteen Oosterdalfsen

Officiële start project Barnsteen Oosterdalfsen

DALFSEN – Afgelopen donderdag werd officieel een start gemaakt met het project Barnsteen in Oosterdalfsen.

Iets meer dan een jaar geleden, november 2017, was al de feestelijke onthulling van het bouwbord aan de Middeleeuwen, toen nog door wethouder Klaas Agricola. Wethouder Ruud van Leeuwen verrichte de starthandeling van het project Barnsteen samen met VechtHorst en Vastbouw Vastgoedontwikkeling.
Met een grote kraan werd een betonnen vloerdeel op zijn plaats gelegd. Er komen negen eengezinswoningen en zes microwoningen, een primeur in Dalfsen, in de wijk Oosterdalfsen.
Wonen in een groen en landelijk huis. Met een knipoog naar traditionele rustieke architectuur. Maar dan wel met alle eigentijdse voorzieningen en materialen. Bovendien wordt er gasloos gebouwd.
De microwoning is nieuw voor Dalfsen. Een eenpersoonswoning, praktisch met hetzelfde comfort als de eengezinswoningen. Het moment van de start werd met de toekomstige nieuwe eigenaren op een gezellige manier gevierd. Dat gebeurde uiteraard ter plaatse van de bouw, op het adres Barnsteen/Trechterbeker in Oosterdalfsen. Bij bouwfase 2 in Oosterdalfsen worden 44 gasloze huurwoningen gebouwd. Het betreft 32 kleine eengezinswoningen en 12 woningen met een slaapkamer en badkamer op de begane grond. Ook komen er koopwoningen. Met de bouw van de eerste huurwoningen van VechtHorst is men inmiddels gestart. De verwachting is dat deze in het voorjaar van 2019 worden opgeleverd.

Het laatste betonnen vloerdeel werd vakkundig op zijn plek gelegd.

Tekst: foto: Evert Jan Goos

Lees ook

Uit Hei en Dennen: Beetje dom

Het ligt voor de hand een terugblik te werpen op de Oranje soap van vorige …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.