Home / / Najaarsconcerten SDG Ommen boordevol variatie

Najaarsconcerten SDG Ommen boordevol variatie

OMMEN – Muziekvereniging Soli Deo Gloria (SDG) uit Ommen gaf afgelopen zaterdag haar jaarlijkse najaarsconcerten. De middag werd geopend door de jonge orkestleden van het C-orkest, waarna de jonge C-slagwerkers lieten horen zowel op ongestemd als op ongestemd slagwerk uit de voeten te kunnen.

Ook was er ruimte voor de nieuwste leden van zowel het orkest als het slagwerk. Zij lieten horen dat ze met slechts enkele weken les al een aardig partijtje mee kunnen doen. De middag werd afgesloten door het B-orkest en het B-slagwerkensemble, die beide een gevarieerd programma speelden.

‘s Avonds waren het A-slagwerkensemble en het A-orkest aan de beurt. De slagwerkers hadden een verrassend en gevarieerd programma samengesteld. Niet alleen op de gebruikelijke instrumenten werd muziek gemaakt, maar ook op stoelen en zelfs oude remschijven van een auto. Ook het A-orkest bracht vele verschillende muziekstijlen ten gehore, van koralen en Portugese marsen tot discohits.

De avond werd gezamenlijk afgesloten met het nummer El Dorado. Het publiek liet met een staande ovatie blijken genoten te hebben van de avond.

Foto: Alfred Webbink

Lees ook

Erwin Nyhoff te gast in Behind the Music

REGIO – Na de vorige editie met Hendrik Jan Bökkers van de dialectrockband Bökkers staat …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.