Home / / Motorclub Route 66 wil nieuw clubgebouw aan Ommerkanaal-West

Motorclub Route 66 wil nieuw clubgebouw aan Ommerkanaal-West

OMMEN – Een perceel naast de noordelijke oprit van de N48, aan het Ommerkanaal-West, is in beeld gekomen als mogelijke nieuwe locatie voor de bouw van een verenigingsgebouw van Motorclub Route 66.

Het perceel heeft de bestemming ‘landschapselement’ in het bestemmingsplan Buitengebied, de gemeente is echter bereid de bestemming te herzien. Dit onder meer omdat de gemeente de ambitie heeft voor voldoende accommodaties voor verenigingen te zorgen.
De motorclub is al jaren gevestigd aan de Witharenweg in Witharen, maar het perceel is overgegaan op erfgenamen. De motorclub moet de huidige locatie om die reden verlaten en op zoek naar een nieuwe plek. Het nieuwe verenigingsgebouw zal gebruikt worden voor clubavonden, vergaderingen en als uitvalsbasis voor toertochten kan dienen.

Op het terrein (4635 vierkante meter) staat nu het voormalige kadaverhuisje. Het gebouwtje staat al jaren leeg en wordt niet meer gebruikt. Vier jaar geleden werd het perceel door de gemeente aangewezen om te gaan verkopen. Met enkele gegadigden is gesproken over de verkoop en hergebruik ten behoeve van stalling en opslag. Daarnaast is de locatie in beeld geweest als plek voor een nieuwe ambulancepost.
Voor de motorclub is de ligging goed, aangezien zij direct de N348 op kunnen om hun toertochten te starten. Als zij in een woonwijk zitten, kan er veel meer overlast verwacht worden op clubavonden. De gemeente verwacht dat eventuele overlast minimaal zal zijn door de grote afstand tot de weinige omliggende percelen. Daarnaast zal het nieuwe gebouw door de aanwezigheid van veel bomen en struiken grotendeels aan het zicht onttrokken worden.

De gemeente stelt als voorwaarden voor de medewerking dat er een ruimtelijk kwaliteitsplan opgesteld wordt met een goedgekeurd erfinrichtingsplan. De bestaande groene uitstraling van het perceel moet zo veel mogelijk behouden blijven. Ook moet het verenigingsgebouw zo klein mogelijk worden gehouden en goedgekeurd worden door een welstandsarchitect.

Lees ook

Kindplein Oost concrete stap dichterbij

OMMEN – Woensdag 1 december hebben Stichting Floreant (CBS De Kardoen), Stichting OOZ (OBS Het …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.