Home / Dalfsen Regio / mantelzorgers aan het woord in gemeente ommen

Het mantelzorgnetwerk in de gemeente Ommen houdt op dinsdag 27 november vanaf 19.30 uur een bijeenkomst in de Kern in Ommen. Tijdens deze bijeenkomst vertellen mantelzorgers hun verhaal.

mantelzorgers aan het woord in gemeente ommen

Vanuit hun kennis en ervaring kunnen mantelzorgers aangeven wat ze nodig hebben om hun mantelzorgrol uit te oefenen. De druk op mantelzorgers neemt toe, met het risico op overbelasting. Het mantelzorgnetwerk wil de ondersteuning ontwikkelen die nodig is. Daarom zijn tijdens de bijeenkomst profeessionals van verschillende organisaties aanwezig om naar mantelzorgers te luisteren.

De bijeenkomst met mantelzorgers en het netwerk vloeit voort uit het beleid dat eind 2017 door de gemeente Ommen is vastgesteld met betrekking tot mantelzorgondersteuning. Op basis van het Mezzo-onderzoek onder mantelzorgers zijn vijf ambities benoemd voor 2018-2019. In de bijeenkomsten wil het netwerk samen met mantelzorgers hier invulling aan geven. 

Mantelzorgers die deze avond willen bijwonen, kunnen zich aanmelden via mantelzorgommen@gmail.com of bij Jeannette Donken via 06-23776428.

Lees ook

Nieuw samenspel door Goed Goan en inwonerbetrokkenheid

Speerpunt van de raad in visie en beleid verwoord DALFSEN – De samenleving verandert en …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.