Home / / Mannenavond in De Stoomfabriek met film The Ride, bier en meer

Mannenavond in De Stoomfabriek met film The Ride, bier en meer

DALFSEN – Vrijdag 23 november wordt in Theater De Stoomfabriek een mannenavond gehouden. Een avond voor de man van nú: met cowboys, paarden én inhoud én emotie én speciale biertjes met bijpassende lekkere hapjes. Leidend voorwerp van de avond is de film The Rider met amateurcast van de 35-jarige Chinees/Amerikaans regisseur Chloé Zhao.

Brady is jonge cowboy, een rijzende ster in de rodeowereld en een getalenteerde paardentrainer. Een val bij een rodeo, waarbij een paard zijn schedel kraakt, maakt een einde aan zijn veelbelovende carrière. Gedesillusioneerd en wanhopig keert de jonge cowboy terug naar zijn thuis, het Pine Ridge Reservaat. Hij woont bij zijn vader en zijn zus en ervaart dat de revalidatie moeizaam verloopt. In een poging weer controle te krijgen over zijn lot gaat Brady op zoek naar een nieuwe identiteit en probeert hij te ontdekken wat het betekent een man te zijn in het hart van Amerika.
Wat te denken van die ene fabuleuze scène waarin Brady een echt wild paard temt terwijl de camera zo dichtbij komt. Je vóelt de spanning tussen mens en dier: dit betreft geen acteurspaard dat op commando van de buiten beeld staande dierentrainer even wat bokt. En Zhao laat paard nu eens gewoon paard, dicht het dier geen spiritueel heilzame kwaliteiten toe. Ook dat is verfrissend aan The Rider.

Brady Jandreau, Cat Clifford en Lane Scott spelen de hoofdrollen in The Rider van Chloé Zhao (Songs My Brother Thaught Me). Het emotionele drama met adembenemende beelden draaide op het Festival de Cannes 2017 in de Quinzaine des réalisateurs en is geselecteerd voor Toronto International Film Festival 2017.

Vrijdag 23 november in Theater De Stoomfabriek: alleen voor mannen! Aanvang: 20.00 uur.
Kaarten kosten 19,50 euro en zijn verkrijgbaar via www.theaterdestoomfabriek.nl en bij Primera in de Prinsenstraat in Dalfsen.

Lees ook

Inzameling Leger des Heils

DALFSEN – Kleding, schoenen en vodden voor het Leger des Heils kunnen op donderdag 30 …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.