Kruising Varsenerstraat en Wethouder Paarhuisstraat linke soep

OMMEN – De reconstructie van de Markt, het 11 Aprilplein en de Vechtkade is drie keer bingo. Daar kan Ommen mee voor de dag komen. Minder fraai oogt de kruising van de Varsenerstraat naar de Wethouder Paarhuisstraat.

Een bijna helling, of nou ja, niet overdrijven een hellend vlak, maar wel een stevige! Vanaf de westkant is het heuveltje op, vanaf de stad is het heuveltje af. Niet om aan te gluren, maar dat is tot daar aan toe. Punt is dat bij bevriezing van natte weggedeelten waaltjes en steentjes de neiging hebben spekglad te worden. Dubbel gevaarlijk wordt het, zeker voor voetgangers, fietsers en bromfietsers, wanneer de straat verre van waterpas ligt. Een gewaarschuwd mens telt voor twee, dus met koning Winter in aantocht is het raadzaam bij sneeuw en vorst behoedzaam schuifelend verder te gaan.
Ben je op de fiets, dan kun je beter afstappen om deze als extra steuntje of veredelde rollator te gebruiken, want de kans op straateczeem is hier op de opgevroren keitjes allesbehalve denkbeeldig. Je moet er niet aan denken, sinaasappeltjes rollend over straat, je dure fles wijn aan splinters, de oliebollen geplet en zelf machteloos op de rug, maaiend met de benen in het luchtledige. Merkwaardige reconstructie. Hier is niemand blij mee, of nou ja, hooguit de rijinstructeurs die hier met hun leerlingen de hellingproef kunnen oefenen. Fraai? Nee! Link? Ja! Zeker bij de winterdag. Een misser in het kwadraat, het is wachten op brokken.

Tekst/foto: Willem Lampe

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.