Home / / Kleindierenshow OKPV in Giethmen

Kleindierenshow OKPV in Giethmen

GIETHMEN – De Ommer Konijnen- en Pluimveefokkers Vereniging (OKPV) houdt van woensdag 14 t/m vrijdag 16 november weer haar jaarlijkse tentoonstelling. Dit jaar in de Olde Stal, Hogeveldsweg 2, Giethmen, dus niet meer in de Molenschuur van Molen ‘De Lelie’.

Er zijn 256 dieren aangemeld, flink meer dan vorig jaar, in de groepen: raskonijnen, cavia’s, grote- en dwerghoenders en sierduiven. Ook de jeugdleden zijn weer aanwezig met hun dieren. De konijnen zijn verdeeld over 19 rassen van Vlaamse Reus tot Dwerg en verschillende formaten daartussen. Ook is er een grote groep Hangoren in verschillende kleuren. Natuurlijk is ook de Sallander, het ras dat in de streek (Olst) ontstaan is, aanwezig. Cavia’s zijn er als gladharigen en als Lunkarya in de kleur zilver-agouti.
Ook bij de hoenders en dwerghoenders zijn dit jaar weer in veel rassen te bewonderen. Zo zijn er Welsumers, Lakenvelders, Sussex, New Hampshires, Wyandottekrielen, Hollandse krielen en Orpingtons in groot en kriel.
Bij de sierduiven zijn er Cauchois, Damasceners, Oudduitse Meeuwen, Kings en Engelse Modena’s (kipduiven) te zien. Voor het eerst zijn er ook de Kleurpostduiven aanwezig in de mooie kleur poederblauw. Woensdag zal een groep van vier officiële keurmeesters ieder met zijn eigen specialiteit alle dieren beoordelen op type, bouw, formaat, kleur, tekening, conditie enz. Tevens worden per diergroep dan de winnaars aangewezen.
De tentoonstelling wordt op woensdagavond om 20.00 uur geopend door Dick Boers, voorzitter van Kleindierliefhebbers Overijssel. Tevens worden dan de prijswinnaars bekendgemaakt en de prijzen uitgereikt. Daarna is ook de trekking van de grote verloting.
De toegang is voor iedereen gratis.

Openingstijden tentoonstelling: woensdag van 20.00 tot 22.00 uur, donderdag van 13.00 tot 21.30 uur en vrijdag van 13.00 tot 15.30 uur.

Lees ook

Pleidooi voor behoud molens: ‘Ommen verandert’

OMMEN – “Wie de moeite neemt te wandelen langs De Bollemaat, Den Lagen Oord of …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.