Home / Dalfsen Regio / kids steken handen uit de mouwen bij master kokkerellen

Op verschillende woensdagen in de maand oktober is Saam Welzijn in samenwerking met BSO Doomijn gaan (master)kokkerellen met kinderen. Deze middagen vonden plaats in de Trefkoele+ in Dalfsen.

kids steken handen uit de mouwen bij master kokkerellen

Op 10 oktober trapten tien enthousiaste kinderen tussen de 4 en 7 jaar af met het maken van eigen pizza’s. Ze hebben heerlijk volbelegde minipizza’s gemaakt met een lekker zoet toetje. Het opsnoepen van de ingrediënten gebeurde al voordat de pizza’s de oven konden bereiken. Er was gelukkig genoeg voor iedereen en het eindresultaat mocht er zijn. Vol genot werden de melktanden in de pizza gezet. De week erop werden er appeltaartjes gebakken met een pepernotentoetje.

Een aantal weken later was het de beurt aan een oudere leeftijdscategorie, zij mochten laten zien wat het echte koken was. Mexicaanse Burrito’s werden uit de werkbank gestampt alsof het niets was. Er werd op professionele wijze gewerkt op hoog tempo, nauwkeurig snijwerk, groenten aan de kook en het gebruik van de oven.

Dit kokkerel team werkte als een goed geoliede machine. Hier en daar gingen verbeeldingen rond dat ze moesten uitserveren aan een sterrenrestaurant als de Librije. Het nagerecht bestond uit een spannend Halloweentoetje wat tof gepresenteerd werd. Zeven dagen later mocht dit team zich opnieuw opstellen in de keuken. In de ban van Sinterklaas werden er pepernoten en peperletters gebakken die uitgeserveerd werden met gesmolten chocola eroverheen. Er werden ook verse taaitaaipoppetjes bereid en versierd.

Het was een geslaagde activiteit en zeker voor herhaling vatbaar. Neem voor vragen over het naschoolse talentontwikkelingprogramma van het Jongerenwerk van Saam Welzijn in Dalfsen contact op met h.vdberg@saamwelzijn.nl.

Lees ook

PvdA Ommen, klaar voor de toekomst

OMMEN – Het verkiezingsprogramma is klaar, de kandidaten zijn bekend: PvdA Ommen is klaar voor …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.