Home / / Kids steken de handen uit de mouw bij (master)kokkerellen

Kids steken de handen uit de mouw bij (master)kokkerellen

DALFSEN – In het kader van naschoolse talentontwikkeling is Saam Welzijn Dalfsen, in samenwerking met BSO Doomijn, op verschillende woensdagen in oktober gaan (master)kokkerellen met kinderen.

Tien enthousiaste kinderen tussen de 4 en 7 jaar trapten op 10 oktober in de keuken van de Trefkoele+ af met het maken van eigen pizza’s en een lekker zoet toetje. Het eindresultaat mocht er zijn, vol genot werden de melktanden in de pizza gezet. De week erop werden er appeltaartjes gebakken met een pepernoten toetje.

Een aantal weken later was het de beurt aan een oudere leeftijdscategorie. Zij mochten laten zien wat het echte koken was. Mexicaanse Burrito’s werden uit de werkbank gestampt alsof het niets was. Er werd op professionele wijze gewerkt op hoog tempo, nauwkeurig snijwerk, groenten aan de kook en het gebruik van de oven. Dit kokkerel team werkte als een goed geoliede machine. Het nagerecht bestond uit een spannend Halloween toetje wat tof gepresenteerd werd. Zeven dagen later mocht dit team zich opnieuw opstellen in de keuken. In de ban van Sinterklaas werden er pepernoten en peperletters gebakken die uitgeserveerd werden met gesmolten chocola eroverheen. Er werden ook verse taaitaaipoppetjes bereid en versierd. Het was een geslaagde activiteit en zeker voor herhaling vatbaar.

Heeft u vragen over het naschoolse talentontwikkeling programma van het Jongerenwerk van Saam Welzijn in Dalfsen mail dan naar: h.vdberg@saamwelzijn.nl

Lees ook

Taartenactie van ‘Kunst na Arbeid’

LEMELE – ‘Het jaar 2020 is een ander jaar geworden voor ons als muziekvereniging Kunst …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.