Home / / Jorieke na drie maanden uit House of Talent

Jorieke na drie maanden uit House of Talent

OMMEN – Jorieke Sterken is uit het House of Talent. De countryzangeres heeft in het Talpa programma, waarvoor ze samen met zeven anderen uit duizenden jongeren gekozen werd, heel wat neergezet.

In Oost-Nederland was ze al min of meer bekend, maar via de dagelijkse afleveringen van House of Talent stond Jorieke landelijk volop in de schijnwerpers. Haar muzikale begaafdheid bleef in het land dan ook niet onopgemerkt. Ze werd in de drie maanden dat ze in House of Talent verbleef, voor zo’n zestien optredens gevraagd. En dat loopt ook nu, na haar vertrek uit het House, nog lekker door. Haar derde single ‘Something about the weather’ komt binnenkort uit.

Achter een cappuccino bij Jipp vertelt Jorieke hoe het was in the House. Jorieke: “Via Facebook had ik me aangemeld voor House of Talent. Vrij impulsief. Ik dacht: ‘Dat goa’k wel eem doen.’ Het was ook een hele leuke ervaring. Ik heb hele leuke contacten opgedaan, vooral muzikale contacten. Ik heb ook meer lijntjes lopen nu. Het was allemaal heel leuk, alleen wel pittig. Overal waar je kijkt zie je camera’s hangen in het House of Talent. Er hangen er zo’n 65. Die kun je niet ontlopen. Er staat 24/7 een microfoon op je gericht. Ik wist niet hoe het werkt met een manager. Of hoe duur het maken van een single is. Het was een beetje een snelkookpan. Ik ben in 3 maanden artiest geworden, en volwassen. Dat ik daar af en toe gewoon lekker plat praatte, gaf mij het gevoel dat ik bij mezelf bleef. Er is zoveel gebeurd. Je wordt van hot naar her gesleept. Als je niet oppast, raak je jezelf daardoor kwijt… Kritiek krijgen op social media was niet leuk. Maar daar werden we voor gewaarschuwd.”

“Wat ik met zingen heb? Het is voor mij wel echt een uitlaatklep. Het klopt dat ik het zelf heb ontwikkeld, ik heb geen zangles gehad. Ik kan met zingen mijn gevoelens beter uiten dan bijvoorbeeld met praten. Het leukste zou ik het vinden als ik gewoon geld kan verdienen met muziek. En niet het beroemd zijn. Ik ben helemaal niet zo van die poespas.”
Jorieke’s ouders zijn trots. Trudy Olde Agterhuis: “Heel trots. Jorieke kon altijd al mooi zingen. Op school, met de musical bijvoorbeeld…” “Jorieke zong hier in de douche de hele buurt al bij elkaar. De buurman mist het nu nog, ” vult Rudy Sterken lachend aan. “De beste stem van heel House of Talent! Jorieke verscheen altijd heel stabiel en netjes op de tv.” Trudy: “Een verschijning als een dame!”

Boekingen Jorieke Sterken via www.jorieke.eu of www.janvis.nl

Jorieke: ‘Het leukste vind ik: gewoon geld verdienen met muziek. Niet het beroemd zijn.’

Tekst: Gea Slotman, foto: Jon van Schaik

Lees ook

Uit Hei en Dennen: Van die dingen

Hoera, ik mag vanmiddag naar mijn vriendelijke tandartenpraktijk. De boss himself gaat mijn kakement onder …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.