Home / Dalfsen Regio / jan terlouw komt naar de gashouder dedemsvaart

In de Gashouder in Dedemsaart gaat Martin Šimek op zaterdag 24 november in gesprek met Jan Terlouw. 

jan terlouw komt naar de gashouder dedemsvaart

Terlouw werkte jaren als natuurkundige, voor hij in 1971 de politiek in ging. Hij was fractievoorzitter van D66 in de Tweede Kamer, vicepremier, minister van Economische Zaken, Commissaris van de Koningin in Gelderland en senator van de Eerste Kamer. Daarnaast schreef hij veel gelezen jeugdboeken, zoals de klassiekers ‘Oorlogswinter’ en ‘Koning van Katoren’. Zijn in 2018 geschreven Boekenweekessay ‘Natuurlijk’ is een ode aan de natuur en een vurig pleidooi om de aarde in betere staat achter te laten voor volgende generaties.

Hij raakte miljoenen mensen met zijn hartstochtelijke pleidooi in De wereld draait door, voor het zuinig omgaan met de aarde en voor ‘het touwtje uit de brievenbus’. Terlouw is een man met een missie. Martin Šimek is geïnteresseerd, spontaan, meelevend. Twee verschillende mensen, die samen zorgen voor een hele interessante avond.

De voorstelling begint op 24 november om 20.15 uur. Kaarten zijn te koop via www.gashouderdedemsvaart.nl. In de pauze zal Jan Terlouw boeken signeren.

Lees ook

Ontwikkeling Poort van Noord Dalfsen komt op gang

Sociale Verbinding centraal op terrein Natuurboerderij Lindehoeve DALFSEN – Begin juni kwamen de naaste buren …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.