Home / / Inrichting Julianastraat/Schurinkstraat beter en veiliger

Inrichting Julianastraat/Schurinkstraat beter en veiliger

OMMEN – De Prinses Julianastraat en Schurinkstraat in Ommen worden opnieuw ingericht. De nieuwe inrichting is samen met aanwonenden en bedrijven gemaakt. Fietsers krijgen meer ruimte en de inrichting van de wegen wordt beter op elkaar afgestemd. In het voorjaar 2019 beginnen de werkzaamheden die eind juni 2019 afgerond worden.

De Prinses Julianastraat en Schurinkstraat zijn nu niet op dezelfde wijze ingericht en dat geeft onduidelijkheid. In het nieuwe ontwerp is dit opgelost door de inrichting op elkaar af te stemmen. Een meer gelijkvormige inrichting van de beide wegen voorkomt dat de verkeersdeelnemers voor verrassingen komen te staan en het bevordert daarom de verkeersveiligheid. Zo worden de fietsstroken aan beide zijden van de wegen 1,80 m breed. De bushaltes in de Julianastraat worden verplaats van de weg naar het trottoir. Ter hoogte van de Lidl komt een kruispuntplateau en een zebrapad. Om te zorgen dat fietsers veiliger kunnen oversteken wordt een middelgeleider op de Julianastraat aangelegd waar fietsers kunnen wachten op verkeer dat uit de andere richting komt. Ook fiets- en voetgangersoversteek worden omgedraaid bij de rotonde in de Schurinkstraat. Hierdoor krijgen fietsers meer ruimte en een beter overzicht op het verkeer van en naar de rotonde.

Het ontwerp is 13 november 2018 door het college vastgesteld en is te vinden op de website van de gemeente Ommen: https://www.ommen.nl/inwoners/inwoners-vervolg/projecten/herinrichting-prinses-julianastraatschurinkstraat.html.

Lees ook

Crossloop in plaats van de Bouwman Bissinghrun

OMMEN – In verband met de huidige coronasituatie, heeft de organisatie van de Bouwman Bissinghrun …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.