Home / Dalfsen Regio / ijsclub stokvisdennen viert jubileum

IJsclub Stokvisdennen vierde haar 50 jaar bestaan in hun eigen pittoreske onderkomen aan de Brinkweg. Het was een weerzien zien van oude bekenden. Het startschot werd ’s middags gegeven met een receptie voor genodigden. Renate Wennemars, gastvrouw heden middag, verwelkomende een ieder en feliciteerde de club met dit prachtige jubileum.

ijsclub stokvisdennen viert jubileum

De genodigden bestonden heden middag uit uiteraard de vrijwilligers, sponsoren en oud bestuursleden. Bij binnenkomst zagen de gasten een demonstratie van de trainingsgroep op de welbekende schaatsplanken. Vervolgens was het woord aan voorzitter Jan van Leur, die het ontstaan van de club met de gasten doorkruiste. Als nieuwbakken voorzitter deed hij dat met verve, tijdens zijn betoog was er doorlopend een diavoorstelling te zien van 50 jaar schaatsen in Dalfsen. Dat Stokvisdennen niet alleen een ijsbaan is maar meer dan dat, kon hij uiteenzetten door de trainingsgroepen te benoemen en het jaarlijks door de club georganiseerde Loopfestijn, dit jaar voor de 31e keer. Ook het jaarlijkse succesvolle schoolschaatsen naar Deventer werd niet vergeten, dit jaar op woensdag 12 december. De IJsclub staat zodoende midden in de samenleving en heeft een verbindende factor in Dalfsen.

De voorzitter was niet de enige spreker, Erben Wennemars mocht natuurlijkerwijs niet ontbreken. Ook hij ging in op de geschiedenis van de club en hoe hij die beleefd had vanaf zijn prille jeugd en de eerste schreden die hij op zijn thuisbasis aan de Brinkweg beleefd heeft en tot wat voor successen dat allemaal kan leiden. Winnen is niet het enige dat telt, wist hij de gasten voor te houden, maar vooral ook plezier in de schaatssport. De trainingsgroepen waren een rode draad in zijn verhaal, deze groep enthousiaste schaatssters, waar hij groot mee is geworden, timmert ook heden ten dage nog stevig aan de weg. Een voorbeeld kon hij geven door Stefan Westenbroek te benoemen. Wennermars is bang dat dit talent zijn clubrecords wel eens uit de boeken kan gaan schaatsen, waar hij overigens geen probleem mee zal hebben.

Speciale gasten waren vervolgens Jan Dijkema, voorzitter van de ISU, de Internationale Schaatsunie en wethouder Jan Uitslag, beiden hadden mooie woorden voor de club. Bij beide sprekers waren het de vrijwilligers die nadrukkelijk in het zonnetje werden gezet. Dijkema gaf aan dat de basis van alle nationale en internationale successen de plaatselijke ijsbanen zijn. Uitslag gaf aan dat hij zelf geen groot schaatser is, maar dat de Stokvisdennen met zijn 2200 leden een bijzondere plaats in de Dalfser samenleving heeft.
Bij een jubileum hoort van zelfsprekend een naslagwerk, Renate Wennemars kon drie oprichters van de IJsclub naar voren halen. Henk van Leussen, Marinus Scherpenkate en Hans de Boer mannen van het eerste uur kregen als eersten het magazine overhandigd. Ze waren daar blij verrast mee en brachten alle drie nog enkele hilarische anekdotes ten gehore.

Het avondprogramma bestond uit weerzien van van oud-leden, trainers en leden van de trainingsgroepen met een feestavond en reünie. Ook hier wederom mooie woorden van de voorzitter en Erben Wennemars, Het was een weerzien van oude bekenden, vele verhalen uit vervlogen tijden werden besproken en de toekomst van de IJsclub ontbrak ook zeker niet. Duidelijk werd wel dat de trainingsgroepen een mooie toekomst tegemoet kan zien. 

Lees ook

Gemeente Dalfsen peilt interesse voor glasvezelaansluiting

DALFSEN – Voor 650 huishoudens in Nieuwleusen komt er alsnog een kans op een glasvezelaansluiting …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.