het palet veilig op weg

Dankzij de inzet van TOSCON, onderdeel van Tip Trailer Service en een voorlichter van Veilig Verkeer Nederland, kregen de kinderen een leuke les over de dode hoek en andere zaken waar bestuurders van grote voertuigen mee te maken hebben. Het lesprogramma Veilig op Weg begon in de klas met een film en een quiz, waarin de kinderen leerden wat de dode hoek is en hoe ze veilig kunnen omgaan met grote voertuigen in het verkeer. Ook was er speciale aandacht voor de juiste plek bij een rotonde. Het spannendste gedeelte van de les was toen de kinderen plaats mochten nemen in de cabine van een echte vrachtauto en zelf konden ervaren wat een chauffeur wel en niet ziet.

Jaarlijks vallen door ongelukken met de dode hoek ongeveer tien doden en enkele tientallen zwaargewonden te betreuren. Het doel van de ‘dode-hoek-les’ is nul verkeersslachtoffers door de dode hoek van vrachtwagens. Verschillende maatregelen, zoals spiegels en camera’s op grote voertuigen, maken de dode hoek kleiner, maar lossen het probleem niet helemaal op. Daarom is voorlichting letterlijk van levensbelang, vooral aan de meest kwetsbare verkeersdeelnemers: kinderen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.