Hardlopen voor Belevingspad Zwarte Dennen

STAPHORST/NIEUWLEUSEN – Aanstaande zaterdag 17 november organiseert Bos Bedden Loopgroep AG ’85 de dertiende editie van de Zwarte Dennen Cross, een crossloop in het recreatiegebied De Zwarte Dennen. Dit jaar met steun van een nieuwe hoofdsponsor: Tegelhome & HV Wonen uit Rogat.

Van elke deelnemer zal een bedrag gedoneerd worden aan Staatsbosbeheer Staphorst ten behoeve van het onderhoud van het Belevingspad. Dit wandelpad van ongeveer 1,5 km is speciaal aangelegd voor (ouders met) kinderen. Om de paar honderd meter is er iets te ‘beleven’, zoals een doolhof, een kleurenkamer, een kabelbaan, een herriehut, een zonnewijzerboom en een periscoop waarmee zowel heel laag bij de grond als hoger in de lucht kan worden gekeken. Een extra reden dus om mee te doen met de Zwarte Dennen Cross!

Zwarte Dennen Cross Pieten

Om 13.30 uur begint de jongste jeugd (t/m 7 jaar) aan de wedstrijd over 900 meter. Om 13.45 uur volgt de jeugd t/m 15 jaar voor een wedstrijd over 1.800 meter. Hierbij wordt gestreden om prijzen in de categorieën t/m 9 jaar, 10 t/m 12 jaar en 13 t/m 15 jaar. Enkele Zwarte Dennen Cross Pieten zullen de medailles uitreiken!
Om 14.15 uur worden de deelnemers aan de 5 km weggeschoten en om 15.00 is de start van de slotafstand, de 10 km. De inschrijvingstent evenals de kleedruimte bevindt zich nabij de parkeerplaats aan de zuidzijde van recreatiegebied De Zwarte Dennen aan de Vijverweg.
Ook dit jaar zijn er weer prijzen te winnen voor de snelste lopers in de diverse categorieën. Alle deelnemers ontvangen een medaille en bij de finish is er drinken en fruit.
Voorinschrijven voor dit hardloopevenement kan nog tot en met vrijdag. Op de dag zelf kan ook nog worden ingeschreven en wel van 12.45 tot 10 minuten voor de start van de desbetreffende afstand. Meer informatie over de Zwarte Dennen Cross en de mogelijkheid om in te schrijven is te vinden op

www.ag85.nl.

Foto: Jaco Hoeve

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.