Home / / Han Noten verwelkomt nog één keer Sinterklaas en zijn Pieten in Dalfsen

Han Noten verwelkomt nog één keer Sinterklaas en zijn Pieten in Dalfsen

DALFSEN – Op zaterdag 17 november aanstaande zal de boot van Sinterklaas over de Vecht koers zetten richting Dalfsen. Om twee uur ’s middags zullen de goedheiligman en maar liefst twintig Zwarte Pieten aanmeren bij de haven van Dalfsen. Vanwege de bouwwerkzaamheden aan het Waterfront, zal de boot aanleggen aan de kade bij de jachthaven van Dalfsen en dus niet bij de brug. Bij de haven zullen Excelsior en Burgemeester Han Noten met zijn vrouw, de goedheiligman opwachten. Dit zal voor de burgervader van Dalfsen wellicht extra speciaal zijn, aangezien dit één van zijn laatste publieke optredens zal zijn als burgemeester van Dalfsen. Het zal daarom een welkom en een afscheid tegelijk zijn.

Direct vanaf de boot zullen Sinterklaas, de Pieten, het burgemeesterspaar en Kuima Duijst van Ondernemend Dalfsen koers zetten richting het centrum van Dalfsen. De route gaat langs het gemeentehuis, richting de Westermolen. Hier slaat de stoet rechtsaf de Molenstraat in en gaat via het koffiesteegje, linksaf de Prinsenstraat in. Daar komt het kerkplein in zicht en zal de muziek van de speciale Sint-DJ al te horen zijn. Sinterklaas zal het podium betreden zodat alle kinderen het goed kunnen zien. Op het podium zal Sinterklaas verwelkomd worden door presentatrice Maartje Cuppen. Zij zal samen met alle kinderen Sinterklaas een feestelijk welkom geven.

De route wordt vervolgd door de Wilhelminastraat en ter hoogte van de Emmastraat zal het gezelschap linksaf slaan om direct naar het Emmagebouw te gaan. Daar zal Sinterklaas aanwezig zijn voor een gezellig feestje met alle Pieten. Hier kunnen de kinderen tot 9 jaar oud, bij Sinterklaas en Hoofdpiet langs komen voor een hand, een praatje of om gewoon een foto te maken. Ook zijn er spelletjes met de Pieten, wordt er gezongen voor Sinterklaas en kunnen de kinderen vragen stellen.

Foto: Adriaan Holsappel

Lees ook

Feuilleton: Retourtje Hammersloo – Hoofdstuk 2

(door Miny Vroegindewey) Herinneringen Als gebiologeerd bleef ik naar de televisie staren en lang verdrongen …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.