Home / Dalfsen Regio / gratis vogels bewonderen op de show van de tuinfluiter

Ommen Vogelvereniging De Tuinfluiter houdt van woensdag 14 tot en met zaterdag 17 november voor de vijfenvijftigste keer de jaarlijkse show in het clubgebouw aan de Korenmolen 21 te Ommen. Tijdens dit evenement, georganiseerd onder auspiciën van de overkoepelende organisatie de Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers, presenteren vogelliefhebbers uit Ommen en omgeving hun veelal zelfgekweekte vogels aan het belangstellenden en collega-kwekers uit de wijde regio.

gratis vogels bewonderen op de show van de tuinfluiter

Tekst: Willem Lampe

Onder de vogels die geshowd worden zijn alleen kanaries, tropische vogels en parkieten, maar ook Europese cultuurvogels, sierduiven en grondvogels. Op moment dat de show toegankelijk is voor het publiek zijn ruim 400 vogels gewaardeerd door keurmeesters van de NBvV, met elk hun eigen specialiteit. De zaken waar de vogels op beoordeeld worden zijn onder andere tekening, formaat, conditie en kleur.

Vanaf woensdagavond zijn de vogels van diverse pluimage te bekijken in de sfeervol ingerichte showruime in het clubhuis aan De Korenmolen 21. De openingstijden van de tentoonstelling zijn woensdag 14 november van 20.30 tot 22.00 uur, donderdag 15 en vrijdag 16 november van 14.00 tot 22.00 uur en zaterdag 17 november van 10.00 tot 16.30 uur. Toegang en de koffie of thee zijn gratis. De vogelshow van De Tuinfluiter geldt als warming-up voor de Districtsshow Overijssel. Tijdens dit evenement, in de week van kerst, zullen liefhebbers uit vijftig verenigingen uit Overijssel om de prijzen strijden in sporthal De Slaghen.

 

Lees ook

Vaccinatielocaties geopend voor registraties in gele boekje

REGIO – Meer dan 1.500 mensen hebben vorige week in regio IJsselland alsnog een registratie …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.