Home / Dalfsen Regio / gevederde pareltjes op vogelshow de tuinfluiter in ommen

In de week van woensdag 14 tot en met zaterdag 17 november waren zo’n 400 siervogels van 23 inzenders gratis te bewonderen in de clubhuis van vogelvereniging De Tuinfluiter.

gevederde pareltjes op vogelshow de tuinfluiter in ommen

Tekst/foto’s Willem Lampe

Over belangstelling hadden de vogelaars niets te klagen. Het liep alle dagen lekker door met vogelliefhebbers en collega-kwekers uit de nabije regio. 2018 is een belangrijk jaar voor De Tuinfluiter, die dit jaar door de Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers de organisatie van de districtsshow werd gegund. Deze provinciale tentoonstelling staat gepland tussen kerst en oud en nieuw in sporthal De Slaghen.

De jaarlijkse clubshow kon in dat kader gezien worden als opwarmertje voor het grote werk in de laatste week van het jaar.
Het waren weer de vertrouwde namen die er met de bekers en beste beoordelingen vandoor gingen. Remco Ekkelkamp scoorde weer uitstekend met zijn knalgele kanaries. Hetzelfde deed Engbert Schaapman met zijn muisparkieten. Lambert Zandman is zelf keurmeester, maar mag zijn eigen kanariepieten niet beoordelen. Zijn collega was getuige de keurbriefjes zwaar onder de indruk van hetgeen de topkweker dit jaar weer op stok heeft weten te brengen. Het zijn maar zo even een paar namen die opvallen in de uitslagenlijst.
Een andere naam die er uit springt is Poelarends. Opa Derk-Jan is de nestor die niet alleen zoon Ronald heeft aangestoken met het ongeneeslijke vogelvirus, maar ook zijn beide kleinzoons Luka en Joa. Opa werd kampioen bij de duiven en grondvogels met een Frankolijn kwartel en tevens bij de stellen tropen met een koppel gordelgrasvinken. Kleinzoon Luka werd jeugdkampioen in de klasse tropen met een zebravink masker grijs. Lars Stroobosscher pakte het jeugdkampioenschap bij de kleur- en postuurkanaries met een Gloster Consort, een kanarie met een beatle-kuif.

Terwijl Luka Poelarends zijn winnende zebravink toont, probeert opa Derk-Jan zijn trots te verbergen. Ja, hij heeft zijn kleinzoon op het vogelspoor gezet. “Hokken bouwen en vogels uitzoeken. Ach ja, ik ben de zeventig gepasseerd. Ik vind het alleen maar mooi dat de jonge generatie het oppakt. De sport veroudert, maar er is nu toch jonge aanwas. Is goed voor de toekomst van de Tuinfluiter. We hebben een hechte club en de keurmeesters komen hier graag. Vooral vanwege de kwaliteit en diversiteit aan vogels die ze ter keuring aangeboden krijgen. De grote overwinnaar van de show kwam overigens niet uit Ommen, maar uit Balkbrug. Teunis Jonker uit De Balk werd Algemeen Clubkampioen 2018. De kanariekweker wist de vijf mooiste eigen kweek vogels wist te presenteren. Check www.detuinfluiter.info voor meer info.

Lees ook

Preventieve bestrijding eikenprocessierups van start

REGIO – De provincie Overijssel is gestart met de preventieve bestrijding van de eikenprocessierups langs …

One comment

 1. willem kroeskop

  hallo

  heeft u dit jaar 2020 weer een districht vogelshow
  komen daar ook waterslagers ?
  zoja, op welke datum en zou willen helpen met
  opbouw, voorbrengen bij keurmeester en verzorgen !

  wkroeskop
  pc stamstraat 30
  nijverdal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.