Home / Dalfsen Regio / gemeente ommen voorziet alle gemeentelijke gebouwen van zonnepanelen

Met het plaatsen van 240 zonnepanelen op het DOEK in Ommen kunnen alle gemeentelijke gebouwen voor het grootste deel voorzien in hun eigen elektra behoefte. Daarmee realiseert de gemeente een CO2 reductie van ruim 10% sinds 2014. De gemeenteraad ontvangt een voorstel om € 105.000 beschikbaar te stellen voor de panelen. Verwacht wordt dat deze investering in 8 jaar wordt terugverdiend.

gemeente ommen voorziet alle gemeentelijke gebouwen van zonnepanelen

De gemeente heeft nu elf gebouwen waar op de daken in totaal 960 zonnepanelen liggen. Met het plaatsen van zonnepanelen op het dak van het DOEK komen daar 240 bij en komt het totaal op ruim 1.200 zonnepanelen. “Wij willen bijdragen aan een duurzame samenleving. Het plaatsen van zonnepanelen op de daken past daarbij. Het lijkt een grote investering, maar dat verdient zich terug. Niet alleen doordat energielasten lager worden, maar, en veel belangrijker, een beter milieu voor ons en onze kinderen”, aldus wethouder Leo Bongers.

Meer maatregelen 
De gemeente Ommen neemt meer maatregelen om de uitstoot van CO2 en het energieverbruik te verlagen. Naast de aanleg van zonnepanelen, is ook verlichting vervangen door zuinige Ledverlichting, zonneboilers en warmte-koude-opslag.

 

Lees ook

Voetbal regio Dalfsen

DALFSEN – Het is voor alle clubs even afwachten hoe het programma er voor de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.