Home / Dalfsen Regio / gemeente ommen betaalt mee aan zorgpremie voor inwoners met een laag inkomen

De gemeente Ommen biedt inwoners met een laag inkomen een collectieve zorgverzekering aan in samenwerking met Zilveren Kruis. De gemeente betaalt in 2019 tot €30,- per maand mee aan de zorgpremie. Inwoners die een klein budget en hoge zorgkosten hebben, kunnen hierdoor veel geld besparen.

gemeente ommen betaalt mee aan zorgpremie voor inwoners met een laag inkomen

In 2018 maakten al bijna 280 inwoners van de gemeente Ommen gebruik van de collectieve zorgverzekering. Wethouder Leo Bongers: “We willen voorkomen dat inwoners met een laag inkomen zorg gaan mijden. Met de collectieve zorgverzekering geven we inwoners met een laag inkomen de mogelijkheid om een goede zorgverzekering af te sluiten en op de zorgkosten te besparen.”

Met de mogelijkheid om naast de basisverzekering uit drie aanvullende zorgpakketten te kiezen, kunnen inwoners een zorgverzekering op maat samenstellen. De premiebijdrage van de gemeente is minimaal €203 en maximaal €360 per verzekerde per jaar, afhankelijk van het zorgpakket dat gekozen wordt.

Gezinssituatie
Inwoners met een inkomen tot maximaal 130 procent van de bijstandsnorm kunnen gebruik maken van de collectieve zorgverzekering van Zilveren Kruis. De inkomensnorm verschilt per gezinssituatie en per leeftijd.

Voor alleenstaanden en alleenstaande ouders (jonger dan de AOW-leeftijd) geldt dat zij in aanmerking komen als hun netto maandinkomen lager of gelijk is aan € 1.231. Voor samenwonenden en gehuwden (jonger dan de AOW-leeftijd) ligt deze inkomensgrens op € 1.758 netto per maand. Voor inwoners vanaf de AOW-leeftijd geldt dat zij kunnen deelnemen aan de collectieve zorgverzekering als hun inkomen lager of gelijk is aan € 1.385 (voor alleenstaanden) en € 1.893 (voor samenwonenden/gehuwden) netto per maand.

Drie zorgpakketten
De collectieve zorgverzekering bestaat uit een basisverzekering, een tandverzekering en een aanvullende zorgverzekering. Er zijn drie zorgpakketten waaruit inwoners kunnen kiezen. Welk pakket het beste past, is afhankelijk van de zorgkosten die iemand denkt te gaan maken. Het goedkoopste zorgpakket kost €125,96 per maand, het middelste pakket kost €135,91 per maand en het meest uitgebreide zorgpakket kost €149,16 per maand. Kinderen tot 18 jaar zijn gratis meeverzekerd.

Lees ook

Juwelier Zandbergen in Ommen stopt na 21 jaar

(Advertorial) OMMEN – In juni 2000 is juwelier Zandbergen begonnen met een goudsmidsatelier/juwelierszaak aan het …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.