Home / Dalfsen Regio / gemeente hardenberg evalueert koopzondagen

I&O Research voert in opdracht van de gemeente Hardenberg een evaluatie uit onder alle winkeliers over de pilot van afgelopen zomer en de openstelling van de supermarkten vanaf eind oktober. De uitkomsten van het onderzoek wordt gebruikt in een voorstel aan de gemeenteraad over de openstelling op de zondagen in de toekomst. Deze week ontvangen de winkeliers een persoonlijke uitnodigingsbrief voor deelname aan het onderzoek.

gemeente hardenberg evalueert koopzondagen

In de afgelopen zomer is binnen de gemeente Hardenberg ervaring opgedaan met koopzondagen. Voor de centra van Hardenberg en Dedemsvaart zijn elk drie koopzondagen aangewezen waarop winkels en supermarkten hun deuren mochten openen tussen 13.00-17.00 uur. Vanaf eind oktober 2018 mogen supermarkten in Hardenberg en Dedemsvaart om en om op zondag open. Voor de supermarkten en overige winkels in deze twee centra heeft het college van B&W specifieke koopzondagen in 2018 aangewezen.

De gemeente Hardenberg vindt het belangrijk om een totaalbeeld te krijgen van ervaringen en standpunten in de gemeente. Daarom heeft de gemeente aan I&O Research gevraagd om een tussentijdse evaluatie uit te voeren onder alle winkeliers. Medio december wordt het rapport opgeleverd.

Lees ook

Het Boek van de Week

‘Getekend: sporen van kindermishandeling’ van Gijs Wanders en Herman van Hoogdalem In elke schoolklas in …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.