Gemeente Dalfsen neemt afscheid van burgemeester Han Noten

DALFSEN – Op vrijdag 23 november neemt Han Noten na bijna 8 jaar afscheid als burgemeester van de gemeente Dalfsen. Inwoners, ondernemers en genodigden zijn van 15.30 tot 18.00 uur van harte welkom op de afscheidsreceptie in Kulturhus De Spil in Nieuwleusen.

Noten stond als burgemeester aan het hoofd van een gemeente die in deze periode een aantal pittige uitdagingen kende. De ontwikkeling van het Waterfront midden in een tijd van crisis, de nieuwbouw van de Trefkoele+ met de opening door Koning Willem Alexander, de Mozaïek in Lemelerveld dat een écht Kulturhus werd en de nieuwe Potstal, voor een belangrijk deel door de Hoonhorster gemeenschap gerealiseerd, en de ontwikkeling, bouw en opening van De Spil in Nieuwleusen zijn resultaten uit deze burgemeestersperiode waar we als gemeente en samenleving trots op mogen zijn.

Op 8 november leidt Noten zijn laatste raadsvergadering, die in het teken staat van de programmabegroting 2019-2022. Deze raadsvergadering wordt afgesloten met een terugblik van Noten op zijn bijna 8-jarig burgemeesterschap van de gemeente Dalfsen. Op 23 november neemt Noten afscheid in De Spil. Om 16.00 begint het officiële programma dat tot 17.00 uur zal duren. Gezien de te verwachten belangstelling zullen Noten en zijn vrouw niet in staat zijn om iedereen persoonlijk de hand te schudden.

Bijdrage aan Sheltersuits

Noten heeft aangegeven zelf liever geen cadeaus te ontvangen bij zijn afscheid. In plaats daarvan kan iedereen die dat wil een bijdrage overmaken aan Sheltersuits, een door jonge mensen opgerichte sociale onderneming die wind- en waterdichte jassen annex slaapzakken maakt voor daklozen in Nederland en voor vluchtelingen, onder andere in de kampen op Lesbos. Dat doen zij met mensen met weinig kans op werk.

Nieuwe burgemeester

Tijdens een bijzondere raadsvergadering op maandag 14 januari wordt Erica van Lente beëdigd als nieuwe burgemeester van de gemeente Dalfsen. Van Lente wil eerst haar huidige functie als waarnemend burgemeester van de Groningse gemeente Bedum goed afronden voordat zij in Dalfsen start. De gemeente Bedum gaat per 1 januari 2019 samen met de gemeenten De Marne, Eemsmond en Winsum op in de nieuwe gemeente Het Hogeland. Vanaf 1 december tot 14 januari nemen de locoburgemeester Ruud van Leeuwen en plaatsvervangend raadsvoorzitter Luco Nijkamp de burgemeesterstaken van de gemeente Dalfsen waar.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.