Fully Completely in café de Herberg

OMMEN – De formatie Fully Completely treedt op zaterdag 8 december op in Café de Herberg in Ommen. Deze band uit Salland en omstreken richt zich op het werk van The Tragically Hip. Wie? The Tragically Hip. Een band die in thuisbasis Canada een legendarische status bezit.

The Tragically Hip speelde van de jaren tachtig tot en met 2017 een belangrijke rol voor het Canadese bewustzijn. Wat Normaal betekende voor de identiteit van Oost-Nederland, betekende The Hip, zoals de bandnaam vaak liefkozend wordt afgekort, voor heel Canada. Het was een no-nonsense rockband met een geluid dat alle lagen van de bevolking aansprak. Denk aan een mengelmoes van gruizige rootsrock en alternatieve rock, ergens tussen het geluid van REM en de Rolling Stones (in de jaren zeventig) in. Maar dan soms zachter en soms ook harder.

Boegbeeld van de band, die in alle jaren van haar bestaan slechts één bezettingswijziging kende, was zanger Gordon Downie. Nadat hij in 2016 gediagnosticeerd werd met een hersentumor, besloot de band nog één laatste tour door Canada te doen. Bij het afscheidsoptreden van de band was de Canadese minister-president Justin Trudeau aanwezig. In een shirt van The Hip. Downie, die vorig jaar overleed, was een charismatische persoonlijkheid die zijn poëtische (en vaak aan Canada gerelateerde) teksten combineerde met een bezeten podiumact. Alsof hij zichzelf had gehypnotiseerd voordat hij op het podium stapte. Zijn bizarre tekstuele improvisaties waren totaal onnavolgbaar.

Van oudsher heeft The Hip ook veel fans in Salland. Met name in de jaren negentig trokken bussen vol Sallanders naar de concerten van de band. En nu heeft The Hip dus ook een Sallandse tributeband, die bestaat uit Ommenaar Robert Bouwhuis (gitaar/zang), gitarist Raymond van Olphen uit Zwolle, drummer Leon Wellinkvoorde uit Luttenberg, Werner van Eerbeek (basgitaar) uit Dalfsen en zanger Sander van Olphen uit Zwolle. Mannen met flink wat ervaring. Op het cv van de bandleden prijken acts als 16 Down, Prodigal Sons, Damaged Brain en White Child.

Aanvang is om 22.00 uur. De entree is gratis.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.