Home / Dalfsen Regio / expositie in het gemeentehuis van dalfsen

Van 19 november 2018 tot en met 8 januari 2019 exposeert Daan Nanning, woonachtig in Hessum, gemeente Dalfsen in de foyer van het gemeentehuis in Dalfsen. 

expositie in het gemeentehuis van dalfsen

Daan Nanning: “Als scholier ging mij het tekenen gemakkelijk af maar ik ben er niet mee door gegaan. Eind jaren zeventig heb ik de potloden weer opgepakt. Met name waren dit tekeningen van paarden en bekende ruiters. Wegens tijdgebrek was dit kortstondig. Tien jaar geleden kreeg ik zin om met schilderen te beginnen en deze hobby doe ik nog met regelmaat. Schildercursussen heb ik niet gehad. Misschien is dat een volgende stap omdat mijn wens is te schilderen met een lossere penseelstreek.

Het schilderen in detail heeft zeker te maken met “kijken” in detail wat belangrijk was in mijn werk, paarden beoordelen en ruiters begeleiden. Wel vind ik het prettig om een bredere keus wat betreft onderwerpen te hebben. De afwisseling tussen portretten, landschappen, stillevens en dieren zorgt er voor, dat het voor mij uitdagend blijft om te schilderen. Schilderen is voor mij inspanning en tegelijkertijd ontspanning.
Portretten schilderen heeft mij veel moeite en inspanning gekost, maar vond het een “must” om het te doen. Het gaf mij een gevoel dat ik het schilderen enigszins beheerste.
Ik voel mij geen kunstenaar maar een hobbyist die het zo goed mogelijk wil uitoefenen.
En bovenal er plezier aan wil beleven”.

De expositie is te zien tijdens de openingstijden van het gemeentehuis: maandag van 9.00 tot 20.00 uur, dinsdag t/m donderdag van 9.00 tot 16.30 uur en vrijdag van 9.00 tot 12.30 uur.

Lees ook

Het Boek van de Week

‘Getekend: sporen van kindermishandeling’ van Gijs Wanders en Herman van Hoogdalem In elke schoolklas in …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.