Home / Dalfsen Regio / enorme groei technieklessen voor basisschoolleerlingen bij rtc hardenberg

Veel basisscholen komen dit schooljaar naar het RTC in Hardenberg voor technieklessen. Bijna 500 leerlingen uit de groepen 7 en 8 van de basisscholen uit de regio komen technieklessen volgen de komende weken. Daarmee is het aantal deelnemende scholen en ook het aantal leerlingen enorm gestegen ten opzichte van de afgelopen jaren.

enorme groei technieklessen voor basisschoolleerlingen bij rtc hardenberg

Coördinator van de technieklessen Marianne Wolting is enorm blij met de stijging van het aantal scholen. Zij plant al jaren de scholen in en begeleidt de vrijwilligers en klassen. Toch ziet ze ook een probleem ontstaan. Door de groei is er behoefte aan meer vrijwilligers. Ze zoekt dan ook mensen die het leuk vinden om de kinderen te begeleiden en een beetje technisch zijn.

Ook projectleider Toptechniek in Bedrijf Peter Zwiers is erg blij met de toename. ”In de regio Hardenberg is een tekort aan technische vakkrachten. Het is dan ook belangrijk om kinderen al op jonge leeftijd enthousiast te maken voor techniek. De technieklessen in het RTC dragen daar zeker aan bij.”

Op dit moment is er een groep van ongeveer 20 vrijwilligers die hun enthousiasme voor techniek over proberen te brengen op de kinderen. Dit schooljaar zijn ook de opdrachten vernieuwd, zodat ze nog aansprekender zijn voor de leerlingen.

Marianne Wolting ziet de kinderen en de vrijwilligers wekelijks enthousiaster worden. Het is ondertussen zelfs zo druk geworden met het aantal aanmeldingen, dat basisscholen een tijdje geduld moeten hebben om te worden ingepland.

 

Lees ook

4D-makelaar ook in 2021 actief voor het Vechtdal

REGIO – Ook in 2021 zijn 4D-makelaars actief in iedere regio van Overijssel. Karola Schröder …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.