Home / Dalfsen Regio / eerste vechtdal boert bewust bord geplaatst in ommen

Afgelopen zaterdag werd het eerste Vechtdal Boert Bewust bord van de Gemeente Ommen geplaatst. Op feestelijke wijze werd het tweede Vechtdal Boert Bewust bord geplaatst bij Vechtdalgranen, het bedrijf van Eddie Schwieters.. Voor Vechtdalgranen een primeur, want zij zijn hiermee de eerste Vechtdal Boert Bewust deelnemer van de Gemeente Ommen.

eerste vechtdal boert bewust bord geplaatst in ommen

De onthulling stond in samenhang met de Boerenmarkt op Landgoed Vilsteren, een plek waar onder andere de Vechtdalgranen werden verkocht. Vechtdal Boert Bewust was daar ook aanwezig en serveerde vanuit een foodtruck overheerlijke pompoensmoothie, gemaakt van producten uit de regio, samengesteld door Herberg De Klomp. 

Op het bedrijf van Schwieters werd er door Marlies Dogger van het Vechtdal Boert Bewust bestuur uitleg gegeven over de leuke en uitgebreide leskisten voor basisscholen die Vechtdal Boert Bewust aanbiedt. Eddie Schwieters gaf de aanwezigen een uitleg over de speltmolen van het bedrijf en Bakkerij van der Most was aanwezig met (h)eerlijke broden die zijn gemaakt van de Vechtdalgranen. Kortom er was genoeg te beleven die dag, zowel op de locatie van Vechtdalgranen als die van de Boerenmarkt.

 

Boert Bewust is een landelijke beweging die ontstaan is in de Gelderse Vallei, om verbindingen tot stand te brengen tussen boeren en burgers (de maatschappij).  Inmiddels rolt de Stichting Boert Bewust dit concept landelijk uit. Op 27 september is Vechtdal Boert Bewust gelanceerd met de onthulling van het eerste bord en afgelopen zaterdag is daar de tweede deelnemer aan toegevoegd.

Lees ook

Geen bijval voor ‘ondoordacht’ voorstel van Gemeentebelangen om winkeliers te helpen

DALFSEN – Het lijkt een sympathiek idee: geef winkeliers en horecaondernemers indirecte een financiële tegemoetkoming …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.