Home / / Echtpaar Westerhof 60 jaar getrouwd

Echtpaar Westerhof 60 jaar getrouwd

DALFSEN -Mini en Herman Westerhof waren afgelopen zestig jaar getrouwd.

Mini werd geboren in Nieuwleusen. Na de lagere school en huishoudschool werkte zij een aantal jaren in Zwolle. Zij bezocht vele jaren de gym, was lid van ABS (Algemene Bond Senioren) en zingt samen met haar man in het oudere koor ‘Vechtzangers’.
Het echtpaar leerde elkaar kennen bij De Vechtstroom, nu Mooirivier in Oudleusen. “Dat was onder andere zondags altijd een ontmoetingsplek voor jongeren”, weten zij zich te herinneren.
Na hun huwelijk woonden het echtpaar in een boerderij aan de Engellandsweg, het ouderlijk huis van Herman. Hij werd daar geboren en hij heeft daar 78 jaar gewoond. “Wij hadden wat kleinvee en molken enkele koeien” vertelt Herman. “Daarnaast werkte ik een aantal jaren bij houtzagerij Meulenbelt, bij enkele boeren in Zwolle, in eierhal Andriessen, later firma Mol in Dalfsen, de Ommer eierhandel Schouten en vervolgens circa 25 jaar bij de Heidemaatschappij.”
Circa vier jaar geleden betrok het echtpaar een woning aan de Welsummerstraat in Dalfsen. De gezondheid van beide is nog redelijk goed te noemen. “Wij zitten gelukkig heel dicht bij het dorp, dat is wel gemakkelijk”, merkt Mini op.
Het echtpaar heeft vier kinderen (1 jongen en 3 meisjes) en zes kleinkinderen. Locoburgemeester Ruud van Leeuwen van de gemeente Dalfsen kwam het echtpaar thuis feliciteren met hun zestigjarig huwelijk. De gemeente had al een prachtige bos bloemen gestuurd. Het feest werd met familie, kennissen en buren gevierd in Het Roode Hert in Ankum.

Tekst/foto: Evert Jan Goos

Lees ook

Raadslid Olst-Wijhe verhuist naar Ommen en sluit zich aan bij de LPO

OMMEN – Ron de Wit, momenteel raadslid in de gemeente Olst-Wijhe, verhuist per 1 maart …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.