Home / / Echtpaar Veijer – van Lente viert diamanten huwelijk

Echtpaar Veijer – van Lente viert diamanten huwelijk

NIEUWLEUSEN – Afgelopen week was het zestig jaar geleden dat Jenni van Lente en Dries Veijer uit Nieuwleusen elkaar het ‘ja woord’ gaven.

Zij leerden elkaar kennen tijdens een uitvoering van toneelvereniging Advendo. Niet zo verwonderlijk want toneelspelen was één van hun hobby’s. Jenni werd geboren in de woning waar het echtpaar nu woont. Zij heeft wel een tijdje ergens anders gewoond. “Maar toen het ouderlijk huis te koop kwam en de wens van mijn ouders was om het in de familie te houden, hebben wij de woning gekocht”, vertelt Jenni.
Het diamanten echtpaar woont daar nu alweer 45 jaar tot grote tevredenheid. Jenni volgde na de lagere school, de modevakschool in Haarlem en gaf circa 40 jaar les. Zij is momenteel zeer actief bij onder andere museum Palthehof in Nieuwleusen, zit in de werkgroep mantelzorgers en is ruim twaalf jaar actief bij HUB (Humanistische Uitvaart begeleiding).
Dries is geboren in Dedemsvaart en werkte vanaf zijn 15e levensjaar bij de Union Fabriek in Nieuwleusen. Hij stopte in 1990 op 60- jarige leeftijd. Dries hield van wandelen en was vele jaren lid van de plaatselijke wandelvereniging. Het echtpaar hield ook van fietsen en reizen. Dit werd gecombineerd met mooie fietstochten in onder andere landen als Canada, Noorwegen en Engeland. Bovendien mocht dit sportieve paar ook graag op skivakantie gaan. Toneelspelen was ook hun beider hobby. Zij waren vele jaren lid van DSO (Door Spel Ontspanning).
Ook vraagt hun grote tuin de nodige aandacht en daar worden vele uren in doorgebracht. Het echtpaar beschikt nog over een goede gezondheid en woont geheel zelfstandig. Zij hebben twee zoons en twee kleindochters. Het feest werd met familie, kennissen en buren gevierd bij café restaurant De Viersprong in Nieuwleusen.
Locoburgemeester Ruud van Leeuwen van de gemeente Dalfsen kwam het echtpaar afgelopen donderdagmiddag thuis feliciteren met de mijlpaal. De bloemen waren ’s morgens al bezorgd.

Tekst/foto: Evert Jan Goos

Lees ook

Nieuw samenspel door Goed Goan en inwonerbetrokkenheid

Speerpunt van de raad in visie en beleid verwoord DALFSEN – De samenleving verandert en …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.