Home / / Draag je steentje bij (je) en loop mee tijdens SamenLoop voor Hoop 2019

Draag je steentje bij (je) en loop mee tijdens SamenLoop voor Hoop 2019

OMMEN – “Ik ben dan wel een grote sterke kerel,” zegt Jarno Hams, de Sterkste Man van Nederland. “Maar toen ik hoorde dat mijn vader de diagnose kanker had, zakte de grond onder mijn voeten vandaan. Ik heb maat 46; het was een aardverschuiving.” Samen met een groep kinderen lanceerde Jarno tijdens de grote kick-off bijeenkomst van de SamenLoop voor Hoop de ‘stenen van hoop en verbondenheid’ die straks ingezet worden.

De eerste teams meldden zich al voor de SamenLoop op 25 en 26 mei 2019. Dat klinkt goed. Initiatiefnemer Lidy Zwiers vindt het bijzonder om samen met een enthousiaste groep mensen weer een SamenLoop voor Hoop te organiseren. “Ondanks dat het voor mij de derde keer is blijft het toch weer spannend of we iedereen kunnen enthousiasmeren om mee te doen. Verder willen we meer aandacht geven aan de KinderLoop. Al het geld dat de kinderen bijeenbrengen wordt besteed aan onderzoek voor acute lymfatische leukemie bij kinderen.

Dit onderzoek wordt uitgevoerd door het Prinses Maxima centrum. Ik hoop dat we er met elkaar, teams, vrijwilligers, muzikanten en organisatie, een fantastisch weekend van maken.”
Verschillende commissies presenteerden zich tijdens de kick-off. Natasja Martin en Karen Fuykkink zijn verantwoordelijk voor het programma rondom Aandacht voor kanker tijdens de SamenLoop, en bedachten het idee: ‘Draag je steentje bij (je)!’ Tijdens de SamenLoop kan er een steentje worden opgehaald en beschreven, die vervolgens tijdens de 24-uursloop meegedragen kan worden.
Natasja is de moeder van Jayden Martin, het jongetje dat op 2-jarige leeftijd helaas overleed aan de gevolgen van kanker. Tijdens de presentatie noemde zij Jayden’s naam. Natasja: “Op de stenen kun je iets schrijven. Een naam of een boodschap. Wat is voor jou belangrijk? Wat/wie wil jij meenemen in die 24 uur? Na de SamenLoop hopen we alle stenen van hoop en verbondenheid te verzamelen en deze te verankeren in een blijvend monument. Haar andere kinderen Daniëlla (11) en Lincoln (8) en Daniëlla’s vriendinnetje Kemi Fuykkink (11) deelden tijdens de kick-off ook stenen uit. Daniëlla: “Ik moest wel huilen toen het over Jayden ging. Altijd als Jayden wordt genoemd, dan raakt mij dat.” Kemi, die Jayden als een soort broertje beschouwde, zegt: “Mij ook. Ik speel bijna elke dag met Daniëlla, en dan zag ik Jayden ook altijd.” Lincoln: “Ik moest net ook huilen, ik ging nog naar mama.” Daniëlla: “Het doet wel een beetje pijn. Ik weet niet hoe ik dat moet uitleggen. Maar ik vind het gewoon fijn om over Jayden te praten. Hij zou nu bijna 7 geweest zijn.” De kinderen lopen straks in mei ook mee. “Het is verdrietig, maar ook leuk. Je hebt het gevoel dat je het voor Jayden doet. Maar niet alleen voor Jayden. Voor iedereen,” zeggen ze.

www.samenloopommen.nl

Tekst: Gea Slotman

V.l.n.r: Kemi, Lincoln en Daniëlla.

Lees ook

Phion geeft t/m 10 november geen concerten

REGIO – Phion, Orkest van Gelderland & Overijssel zal in lijn met het landelijke beleid …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.