Home / / Doelpunten als rijkelijk vallende herfstbladeren bij RKO-Sc Balkbrug

Doelpunten als rijkelijk vallende herfstbladeren bij RKO-Sc Balkbrug

RUTTEN – Sportclub Balkbrug knalde de hele Noordoostpolder door om in Rutten de strijd aan te gaan met RKO (Rutten Komt Op). Dat is een eind jagen en dus was het zaak punten te pakken, want bij een nederlaag lijkt die lange, lange weg terug bar en eindeloos. Zo ver kwam het niet. Het werd een triomftocht terug, met een volle buit van drie punten in de kofferbak in een duel waar de doelpunten even rijkelijk vielen als herfstbladeren in een novemberstorm.

O ja, met dank aan B & B. Overal in den lande staan de letters voor Bed & Breakfest, behalve op dat aangeklede kruispunt tussen pakweg Ommen en Hoogeveen. Alleen in Balkbrug wordt afwijkend gereageerd en wordt geantwoord met Baas en Bloemberg, het spitsenduo van de lokale voetbaltrots.
En of die beide aanvallers een beetje belangrijk waren. “Zeker”, beaamt Dik Runherd. “Het was een sportief, maar knotsgek duel. Zeker na rust. Maar het was een prestatie van het collectief. Er is hard gewerkt en de kansen zijn goed benut. Zoveel mogelijkheden hebben we niet eens gehad, maar B en B waren scherp voorin.”
Patrick Bloemberg opende op sportpark De Treffer (hoe toepasselijk) de score. Johan Olivier was op slag van rust verantwoordelijk voor de 1-1 halverwege. Na de thee werd het zeker voor de toeschouwers boeiend, want doelpuntrijk. De 2-1 van Frank Hartveld werd geëlimineerd door Lennart Baas. Ook de volgende voorsprong (3-2) van alweer Hartveld werd door Baas teniet gedaan. Na de 3-3 voltooide Baas zijn hattrick en even daarna schoot Bloemberg Balkbrug op rozen. De 3-5 kwam nog even in gevaar nadat Rob Loman het scorebord liet verspringen naar 4-5, maar verder lieten de mannen van Runherd het niet komen. “Zeker een opluchting”, liet Runherd weten.
Aansluitend kwam de trainer van De Balk met informatie over de gestaakte wedstrijd tegen FC Ulu Spor. Het laatste halve uurtje van dit duel wordt op 16 december uitgespeeld bij de stand 3-0 in het voordeel van Balkbrug.
Stand 4A: Steenwijkerwold 7-18, Oranje Zwart 7-16, Wacker 6-15, De Blesse 7-13 (22-13), Steenwijk 7-13 (17-15), VWC 7-12, Ulu Spor 6-8, UDIROS 6-6, RKO 7-6, Balkbrug 6-4, Kraggenburg 7-4 en Aengwirden 7-1.

De wedstrijd Balkbrug-FC Ulu Spor is niet in de stand verwerkt.

Tekst: Willem Lampe

Lees ook

Het Boek van de Week

‘Getekend: sporen van kindermishandeling’ van Gijs Wanders en Herman van Hoogdalem In elke schoolklas in …

Home / Dalfsen Regio / doelpunten als rijkelijk vallende herfstbladeren bij rko sc balkbrug

Sportclub Balkbrug knalde de hele Noordoostpolder door om in Rutten de strijd aan te gaan met RKO (Rutten Komt Op). Dat is een eind jagen en dus was het zaak punten te pakken, want bij een nederlaag lijkt die lange, lange weg terug bar en eindeloos. Zo ver kwam het niet. Het werd een triomftocht terug, met een volle buit van drie punten in de kofferbak in een duel waar de doelpunten even rijkelijk vielen als herfstbladeren in een novemberstorm.

doelpunten als rijkelijk vallende herfstbladeren bij rko sc balkbrug

Tekst: Willem Lampe

O ja, met dank aan B & B. Overal in den lande staan de letters voor Bed & Breakfest, behalve op dat aangeklede kruispunt tussen pakweg Ommen en Hoogeveen. Alleen in Balkbrug wordt afwijkend gereageerd en wordt geantwoord met Baas en Bloemberg, het spitsenduo van de lokale voetbaltrots.

En of die beide aanvallers een beetje belangrijk waren. “Zeker”, beaamt Dik Runherd. “Het was een sportief, maar knotsgek duel. Zeker na rust. Maar het was een prestatie van het collectief. Er is hard gewerkt en de kansen zijn goed benut. Zoveel mogelijkheden hebben we niet eens gehad, maar B en B waren scherp voorin.”
Patrick Bloemberg opende op sportpark De Treffer (hoe toepasselijk) de score. Johan Olivier was op slag van rust verantwoordelijk voor de 1-1 halverwege. Na de thee werd het zeker voor de toeschouwers boeiend, want doelpuntrijk. De 2-1 van Frank Hartveld werd geëlimineerd door Lennart Baas. Ook de volgende voorsprong (3-2) van alweer Hartveld werd door Baas teniet gedaan. Na de 3-3 voltooide Baas zijn hattrick en even daarna schoot Bloemberg Balkbrug op rozen. De 3-5 kwam nog even in gevaar nadat Rob Loman het scorebord liet verspringen naar 4-5, maar verder lieten de mannen van Runherd het niet komen. “Zeker een opluchting”, liet Runherd weten.
Aansluitend kwam de trainer van De Balk met informatie over de gestaakte wedstrijd tegen FC Ulu Spor. Het laatste halve uurtje van dit duel wordt op 16 december uitgespeeld bij de stand 3-0 in het voordeel van Balkbrug.
Stand 4A: Steenwijkerwold 7-18, Oranje Zwart 7-16, Wacker 6-15, De Blesse 7-13 (22-13), Steenwijk 7-13 (17-15), VWC 7-12, Ulu Spor 6-8, UDIROS 6-6, RKO 7-6, Balkbrug 6-4, Kraggenburg 7-4 en Aengwirden 7-1.
NB: de wedstrijd Balkbrug-FC Ulu Spor is niet in de stand verwerkt

Lees ook

Het Boek van de Week

‘Getekend: sporen van kindermishandeling’ van Gijs Wanders en Herman van Hoogdalem In elke schoolklas in …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.