Home / / Dag van de Mantelzorg Dalfsen boordevol activiteiten

Dag van de Mantelzorg Dalfsen boordevol activiteiten

DALFSEN – In het kader van de Dag van de Mantelzorg waren donderdag en vrijdag in het Roode Hert te Ankum diverse activiteiten. Met de ruim tweehonderd mantelzorgers die zich hiervoor hadden aangemeld, was de opkomst hoog.

“In het verleden waren er activiteiten op diverse locaties, deze zijn nu samengevoegd tot één” licht Ilja Bomers, mantelzorgmakelaar van Saam Welzijn Dalfsen, toe. “Wij hebben twee middagen. Er is ook een avond aan vastgeplakt, want er zijn ook mantelzorgers die overdag werken.”
Wethouder Jan Uitslag sprak in zijn openingswoord zijn dank en waardering uit voor al die mantelzorgers die zich inzetten voor de medemens. “Mantelzorgers zijn onmisbaar. Zonder jullie is de zorg in Nederland onbetaalbaar.”
Hij deed ook een oproep. “Ken je mantelzorgers in je omgeving, schroom dan niet om die mee te nemen. Zij verdienen het om ook eens verwend te worden. Hij nodigde iedereen uit om lekker te eten en te drinken en zich voor de verandering, al was het maar voor enkele uurtjes, lekker te laten verwennen.
De activiteiten, waar een keuze uit kon worden gemaakt, waren bedoeld voor mantelzorgers die bijvoorbeeld hun partner, kind, buurman of ander iemand verzorgen. Op donderdag en vrijdagmiddag was er een High Tea met huisgemaakte hartige hapjes. Donderdagavond werd een Higher Level of Chocolade gepresenteerd en er was een demonstratie chocolade spuiten door een plaatselijke banketbakker.
Tevens werden hapjes en drankjes aangeboden. Vrijdagavond vond een wijnproeverij plaats, waarbij verschillende wijnen konden worden geproefd. Ook was er een proeverij met verschillende bieren. Het geheel werd mogelijk gemaakt namens de gemeente Dalfsen door de werkgroepen Mantelzorg Dalfsen, Nieuwleusen, Lemelerveld, Zorgspectrum Het Zand, locatie Nieuwleusen, Zorgcentrum Rosengaerde, ZGR Brugstede in Lemelerveld en het mantelzorgteam van Saam Welzijn Dalfsen.

(Tekst/foto: Evert Jan Goos)

Lees ook

PCB de Regenboog start met het Regenboogjournaal

LEMELERVELD – Op basisschool de Regenboog is het contact tussen ouders en school een groot …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.