Home / Dalfsen Regio / christenunie op bezoek bij vluchtelingenwerk in ommen

De fractie van de ChristenUnie was afgelopen week op werkbezoek bij Vluchtelingenwerk Ommen. Marleen Hemstede, Geard Marsman, Gerrit-Jan Ekkelkamp en Bert Klarenbeek liet zich bijpraten over de vraagstukken van vluchtelingenwerk en de Ommer samenleving.

christenunie op bezoek bij vluchtelingenwerk in ommen

Gineke de Bruijne van het Vluchtelingenwerk vertelde over de taakstelling om jaarlijks 30 personen te laten integreren. Vluchtelingenwerk moet statushouders bijstaan bij het inburgeren, zoals het leren van de taal en het verkrijgen van woonruimte, het zoeken naar werk en integratie in de buurt. Zo kwamen knelpunten aan de orde als het tijdig aanleveren van de BSN-gegevens, nodig om een uitkering te kunnen krijgen. Door die late aanlevering ontstaan nu schulden, waardoor er zich andere problemen kunnen gaan voordoen. Vluchtelingewerk kan dit door een noodfonds oplossen. De fractie van de ChristenUnie constateerde dat Ommen nog een achterstand heeft de ondersteuning bij het zoeken naar werk ten opzichte van Hardenberg. Bijzondere aandacht vroeg Gineke de Bruijne voor het feit dat veel vluchtelingen beschadigd zijn en traumatische ervaringen hebben, die niet tijdig worden gesignaleerd. De komende tijd is er vooral inzet nodig op de vrijwilligers, die voor hun taak ook geschoold moeten worden. In 2020 komt de inburgering weer onder regie van de gemeente. Het is van belang om daar tijdig op in te spelen. De ChristenUnie ervoer het als een nuttig bezoek, dat nodig is om bij dit thema optimaal betrokken te blijven.

Lees ook

Preventieve bestrijding eikenprocessierups van start

REGIO – De provincie Overijssel is gestart met de preventieve bestrijding van de eikenprocessierups langs …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.