Home / Dalfsen Regio / cda dalfsen erg blij met duidelijkheid over voorkeursrechten

De gemeenteraad van Dalfsen stemde maandagavond in met een aanzienlijke verkleining van het gebied ten westen en oosten van het dorp Dalfsen waarop het voorkeursrecht is gevestigd. “Het CDA is hier erg blij mee”, aldus raadslid Bert Ruitenberg, omdat we hiermee zowel duidelijkheid voor de betreffende grondeigenaren als voor de (toekomstige) bewoners van de nieuwe uitbreidingslocaties hebben gerealiseerd."

"

cda dalfsen erg blij met duidelijkheid over voorkeursrechten

De overgebleven gronden zijn ruim voldoende om de komende tientallen jaren te voorzien in de lokale woningbehoefte, waarmee gegarandeerd is dat ook de jongeren van nu in de toekomst een betaalbare woning kunnen vinden in het dorp Dalfsen. Om speculanten voor te zijn, heeft het college eerder dit jaar voorkeursrecht op deze gronden moeten plaatsen.

Dit betekent dat de gemeente het eerste recht van koop heeft en er geen woekerprijzen worden betaald van gemeenschapsgeld. Het CDA kijkt uit naar de verdere uitwerking, waarbij ook de inwoners van Dalfsen opnieuw de gelegenheid krijgen mee te denken.

Lees ook

Ook in Dalfsen waren de winkeliers de lockdown beu

DALFSEN – “Ondanks dat er al iets was uitgelekt, heb ik met enige spanning en …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.