Home / / Boerenmarkt Vilsteren in teken van jacht en slacht

Boerenmarkt Vilsteren in teken van jacht en slacht

VILSTEREN – De Boerenmarkt in Vilsteren stond afgelopen zaterdag in het teken van de jacht en slacht.

Na het jachthoornblazen, waarmee de markt van start ging, werd het een en ander over de betekenis van jet jachthoornblazen verteld.Vervolgens werd een half varken afgesneden en uitgebeend. De marktmeesters, Gerard Rietman en Jacqueline van Drogen, waren tevreden. ”Er is weer een groot aanbod van standhouders. Iedere derde zaterdag van de maand houden wij een markt met iedere keer een ander thema. Oktober was de wijnmaand en november de slachtmaand, dus het thema van deze maand laat zich gemakkelijk raden: ‘Jacht en slacht’!”
Een commissie van drie personen selecteert iedere keer de standhouders. “De producten moeten namelijk wel een beetje passen bij onze streek en het liefst ook biologisch zijn”, vertelt Jacqueline.
Er was een breed assortiment aan etenswaren te vinden op de markt. Alles was met zorg geselecteerd, eerlijk en ‘heerlijk van dichtbij’. De Boerenmarkt werd samen met circa twintig producenten van streekproducten uit het Vechtdal georganiseerd.

Foto/tekst: Evert Jan Goos

Lees ook

Uit Hei en Dennen: Beetje dom

Het ligt voor de hand een terugblik te werpen op de Oranje soap van vorige …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.