Home / Dalfsen Regio / boeren organiseren nederlands schoolontbijt

Op vrijdag 9 november hebben boeren en tuinders voor het eerst het Nederlands Schoolontbijt gehouden. Kinderen uit groep 7 van de Heilig Hart School in Lemelerveld schuiven aan bij de Varkenshoff in Lemelerveld. Op tafel staan alleen voedselproducten uit Nederland. Annemarie Noordman, boerenambassadeur van Team Agro NL en varkenshoudster nam het initiatief voor het organiseren van het ontbijt.

boeren organiseren nederlands schoolontbijt

Foto: Schoolontbijt | Archieffoto

Met het eerste Nederlandse Schoolontbijt wordt ingehaakt op het Nationaal Schoolontbijt, dat van 5 tot en met 9 november landelijk wordt gehouden. In tegenstelling tot bij het Nationaal Schoolontbijt, komen er bij het Nederlands Schoolontbijt alleen producten op tafel die door Nederlandse boeren en tuinders zijn geproduceerd. Zo staan er bijvoorbeeld kaas, boter, melk, ham, fruit, jam en eieren op tafel afkomstig van boeren uit Salland en Vechtdal. 

“Het Nationaal Schoolontbijt is een heel goed initiatief, maar dat is meer gericht op het belang van een goed en gezond ontbijt voor kinderen. Wij willen met het Nederlands Schoolontbijt niet alleen het belang van goed en gezond ontbijten, maar vooral het belang van voedsel van eigen bodem onder de aandacht brengen. Wij leren de kinderen die ochtend waar hun voedsel precies vandaan komt en laten zien wat onze boeren en tuinders doen zodat iedereen elke dag, drie keer per dag, kan eten”, zegt Noordman. “Daarbij vinden wij het belangrijk dat kinderen leren dat het duurzamer is om voedsel van dichtbij te eten, dan voedsel van veraf.

Lees ook

Kindplein Oost concrete stap dichterbij

OMMEN – Woensdag 1 december hebben Stichting Floreant (CBS De Kardoen), Stichting OOZ (OBS Het …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.