Home / / Boekpresentatie ‘Vechtegeschichten – Vechtverhalen’

Boekpresentatie ‘Vechtegeschichten – Vechtverhalen’

HOONHORST – In een goed gevuld Anjerpunt Hoonhorst vond afgelopen vrijdag de boekpresentatie plaats van ‘Vechtegeschichte – Vechtverhalen’.

“Het idee hiervoor kwam uit Duitsland”, vertelt Tamara Toering, merkleider Vechtdal. “Het is een mooie manier om de Vecht en het Vechtdal nog beter te leren kennen. De Vecht is namelijk mooi te vangen en ik heb het eindresultaat gezien. Mooie grensoverschrijdende verhalen. Een prachtig en heel divers boek waarin tien verhalen van Duitse en tien van Nederlandse amateurschrijvers over de Vecht zijn gebundeld”.
In een informele setting, op een bank bij de open haard, vonden boeiende gesprekken plaats met de Nederlandse schrijvers. In het kader van een samenwerkingsproject van Landkreis Grafschaft Bentheim en Vechtdal Overijssel waren amateurschrijvers gevraagd om hun verhalen met en over de Vecht op te schrijven.
Een tweetalige vakjury koos de beste tien Duitse en tien Nederlandse verhalen uit. Deze verhalen zijn in een gezamenlijke workshop bewerkt en geperfectioneerd. Geïllustreerd met de winnaarsfoto’s van de fotowedstrijd ‘Meine Vechte’ uit 2015 is uiteindelijk een prachtig en heel divers boek uitgebracht.

Afgelopen vrijdag werd het boek in het Anjerpunt in Hoonhorst officieel gepresenteerd aan de Nederlandse schrijvers, hun familie en vrienden en overige belangstellenden. Interviewster Karin de Graaff voerde met negen schrijvers- in drie settings – bankgesprekken. Aan de orde kwamen het schrijfproces, het verleden als thema en persoonlijke ervaringen met de Vecht.
Boeiende gesprekken waarin ook enkele fragmenten werden voorgedragen. Op deze manier werden de schrijvers geëerd vanwege hun aansprekende verhalen.

Het boek is exclusief bij de vijf Anjerpunten in het Vechtdal verkrijgbaar voor slechts vijf euro.

Tekst/foto: Evert Jan Goos

Lees ook

Hilbert Moerman wederom lijsttrekker van PvdA Ommen

OMMEN – PvdA Ommen heeft besloten om, na een jarenlange samenwerking met de afdeling Hardenberg, …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.