Home / Dalfsen Regio / bloembollen voor bijen op het schoolplein

Basisscholen en BSO’s uit de gemeente Hardenberg kunnen zich opgeven voor de bloembollenactie van Natuuractiviteitencentrum De Koppel en Natuur en Milieu Overijssel. De 50 biologische bloembollen die zij krijgen, zijn goed voor bijen. Deelnemende scholen krijgen er ook een leuke lesbrief bij.

bloembollen voor bijen op het schoolplein

Als het na een koude winter weer wat warmer begint te worden en de lente aanbreekt, komen ook de eerste planten boven de grond tevoorschijn. Meestal zijn bloeiende bloembollen voor bijen de eerste mogelijkheid om vers stuifmeel te halen. Daarom zijn bloembollen dus belangrijke planten in het vroege voorjaar. Ze voorzien bijen zowel van stuifmeel voor hun broed, als van nectar om honing van te maken.

Bijen bestuiven onze landbouwgewassen. Dankzij de bijen kunnen wij bijvoorbeeld aardbeien en appels eten. Daarom zijn bijen hele belangrijke dieren voor ons en zijn bloeiende bloembollen in het voorjaar meer dan welkom. Basisscholen en BSO’s kunnen meedoen aan de bloembollenactie. Het is de bedoeling dat zij, samen met de kinderen, dit najaar bloembollen gaan poten.

Aanmelden kan tot vrijdag 9 november via nme@natuurenmilieuoverijssel.nl.

Lees ook

Nieuw in Ommen: ontmoetingscentrum voor mensen met (lichte) geheugenproblemen

OMMEN – Op maandag 7 februari vindt de opening plaats van een nieuw ontmoetingscentrum in …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.