Home / / Bingo

Bingo

Ook dit jaar mocht ik lady speaker zijn bij de Kerstbingoavond, georganiseerd door zakenvrouwen Daan en Mechteld. Dit keer was er een grotere ruimte nodig voor de 150 aangemelde bingo-minnende dames. De keuze viel op hotel/restaurant Wildthout. “Waar is mijn plekje?” vroeg ik aan een jonge man, die de kerstmuziek en de microfoon regelde. Ik mocht dicht bij hem staan en kijk, dat schept een band. Daan en Mechteld waren al druk met het verzamelen van de vele cadeaus die de winkeliersvereniging HVO ook dit jaar ter beschikking had gesteld. Ik had vooraf een heus bingoscript van de dames ontvangen, geweldig!

Alle tafels waren druk bezet en het is echt ongelooflijk hoe hoog het volume is van 150 vrolijk kwetterende dames. Om 8 uur ging de kerstmuziek uit en sprak ik namens Daan en Mechteld het welkomstwoord. Aha, dichter bij de microfoon, hoe dichtbij? Mond tegen het staal! De eerste 5 minuten waren voor ons alle vier het spannendst. Eerste ronde, de ballenbak spuugde de balletjes omhoog en zo kon ik de nummers bekend maken. Wanneer klinkt de roep “Bingo? Als het eerste cadeau is overhandigd is de rest een herhaling van zetten. We werden steeds zelfverzekerder, want ja, je kunt wel iets bedenken, maar gaat het ook goed komen? Ondertussen zag ik vele drankjes en hapjes voorbij komen en hoorde ik de dames enthousiast kwetteren. Er moest nogal eens tot stilte worden gemaand.

De HVO heeft werkelijk enorm veel cadeaus ter beschikking gesteld, het één fraaier dan het ander. Tijdens de pauze nam ik de gelegenheid een praatje te maken met de bingo-minnende dames. Wat een vrolijkheid en enthousiasme zeg. De cadeaus werden hogelijk gewaardeerd, alsook de locatie en de snelle bediening van Wildthout. Sommige dames waren single of lang zonder relatie. Ja, ik vraag daar soms naar…Wat ze ondernamen om een heer te verschalken? Niets. Zij wachtten op een klop op de deur. “Dat wordt dus nooit iets, ga op zoek via een datingsite!” Maar nee hoor, veel te eng, het moest er ‘spontaan” van komen’. “Dus jullie verwachten een klop op de deur of een leuke ontmoeting bij A.H.”?
Dat leek hen bij nader inzien toch niet zo erg aannemelijk.

Na de pauze viel er bij ons vieren veel spanning af, het liep voortreffelijk, het script werkte fantastisch. Ik kijk terug op een geweldig goed georganiseerde avond. Hulde voor de dames Daan en Mechteld!

Antoinette

Lees ook

Ook in Dalfsen waren de winkeliers de lockdown beu

DALFSEN – “Ondanks dat er al iets was uitgelekt, heb ik met enige spanning en …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.