Bijzondere vangst tijdens onderzoek naar vismigratie in de Vecht

DALFSEN – Onderzoekers van het project Swimway Vecht hebben afgelopen vrijdag een bijzondere vangst gedaan bij stuw Vechterweerd in de Vecht. De onderzoekers sloegen een zeeforel aan de haak.

Bijna drie weken geleden is bij de stuw Vechterweerd een zalmsteek geplaatst. De onderzoekers hoopten hiermee zeeforel te vangen en te kunnen zenderen om zo te traceren hoe hun trek verloopt. Nadat enkele andere vissoorten waren gevangen, was het afgelopen vrijdag raak. Een prachtige zeeforel van maar liefst 65 centimeter en bijna 4 kilo werd aangetroffen in de zalmsteek.

Na het inbrengen van een zender is de vis weer in goede conditie teruggezet in de Vecht. De onderzoekers verwachten de vis de komende jaren te kunnen volgen wanneer deze op zoek gaat naar zijn paaigronden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.