Home / / Balkbrug komt sneu weg bij koploper Steenwijkerwold

Balkbrug komt sneu weg bij koploper Steenwijkerwold

Steenwijkerwold – Steenwijkerwold, de verzamelnaam voor een aantal buurtschappen en gehuchten onder de rook van vestingstad Steenwijk, zoals daar zijn De Pol, De Basse, De Baars, Thij, Gelderingen, Kerkbuurt en niet te vergeten Tuk, bekend van café de Karre, thuishaven van Mannenoor Karrespoor. De hit, of eigenlijk officieus volkslied, ‘Mooi man’ doet momenteel ongetwijfeld opgeld aan de stamtafel van de voetballers van het vlaggenschip van v.v. Steenwijkerwold, die fier de ranglijst van klasse 4A aanvoeren. De ploeg van trainer Jan Sietse Heida won al haar wedstrijden en ging alleen in de derby tegen De Blesse onderuit (4-0). ‘Ja dat is mooi, mooi, mooi man, het leven dat is een groot feest!’, plop, plop, plop, daar gaan de bierdoppen, proost! Maar, ter zake. Middenmoter Balkbrug zag in deze donkere periode van wijkend daglicht plots wel het licht en wees in de laatste twee duels eerst RKO en daarna Aengwirden terug. Kon de ploeg van Dik Runherd stunten tegen de lijstaanvoerder?
Nee! Balkbrug moest met de kleinst mogelijke nederlaag genoegen nemen, maar speelde op zich een prima wedstrijd. “Spijtig”, liet Runherd ietwat beteuterd weten. “Ook mijn collega Heida liet weten dat we op z’n minst een punt verdiend hadden en gaf de complimenten over ons spel, leuk, maar je koopt er niets voor. Zij hadden het geluk van de koploper, terwijl paal en lat een goal van ons in de weg stond.” In Kerkbuurt kopt Niels Bramsen de thuisclub vanuit een hoekschop na een kwartier op voorsprong. De 1-0 blijft staan tot de rust, omdat de paal Freek Haveman weerhoudt van de gelijkmaker. “Na de thee was de bedoeling hoog druk te zetten”, laat Runherd weten. “Dat lukte goed, alleen de 1-1 bleef uit.” Dennis Fernim wordt naar het front gestuurd en zorgt met zijn power af en toe voor paniek, maar de thuisclub houdt stand. Bloemberg teistert de lat en zo langzamerhand bekruipt Runherd het gevoel dat het deze dag niet mag en jawel, de thuisclub trekt de 1-0 over de streep.

Stand 4A: Steenwijkerwold 9-24, Oranje Zwart 9-19 (22-5), De Blesse 9-19 (24-13), Wacker 8-18, Steenwijk 9-16, VWC 9-12, UDIROS 8-10, RKO 9-9, Ulu Spor 8-8, Kraggenburg 9-8, Balkbrug 8-7 en Aengwirden 9-1.
NB: de gestaakte wedstrijd Balkbrug-FC Ulu Spor (3-0, na 60 minuten spelen) is niet in de stand verwerkt en wordt op 16 december a.s. uitgespeeld.

Verslag: Willem Lampe

Lees ook

Kindplein Oost concrete stap dichterbij

OMMEN – Woensdag 1 december hebben Stichting Floreant (CBS De Kardoen), Stichting OOZ (OBS Het …

Home / Dalfsen Regio / balkbrug komt sneu weg bij koploper steenwijkerwold

Steenwijkerwold - Steenwijkerwold, de verzamelnaam voor een aantal buurtschappen en gehuchten onder de rook van vestingstad Steenwijk, zoals daar zijn De Pol, De Basse, De Baars, Thij, Gelderingen, Kerkbuurt en niet te vergeten Tuk, bekend van café de Karre, thuishaven van Mannenoor Karrespoor. De hit, of eigenlijk officieus volkslied, ‘Mooi man’ doet momenteel ongetwijfeld opgeld aan de stamtafel van de voetballers van het vlaggenschip van v.v. Steenwijkerwold, die fier de ranglijst van klasse 4A aanvoeren.

balkbrug komt sneu weg bij koploper steenwijkerwold

Tekst: Willem Lampe

De ploeg van trainer Jan Sietse Heida won al haar wedstrijden en ging alleen in de derby tegen De Blesse onderuit (4-0). ‘Ja dat is mooi, mooi, mooi man, het leven dat is een groot feest!’, plop, plop, plop, daar gaan de bierdoppen, proost! Maar, ter zake. Middenmoter Balkbrug zag in deze donkere periode van wijkend daglicht plots wel het licht en wees in de laatste twee duels eerst RKO en daarna Aengwirden terug. Kon de ploeg van Dik Runherd stunten tegen de lijstaanvoerder?

Nee! Balkbrug moest met de kleinst mogelijke nederlaag genoegen nemen, maar speelde op zich een prima wedstrijd. “Spijtig”, liet Runherd ietwat beteuterd weten. “Ook mijn collega Heida liet weten dat we op z’n minst een punt verdiend hadden en gaf de complimenten over ons spel, leuk, maar je koopt er niets voor. Zij hadden het geluk van de koploper, terwijl paal en lat een goal van ons in de weg stond.” In Kerkbuurt kopt Niels Bramsen de thuisclub vanuit een hoekschop na een kwartier op voorsprong. De 1-0 blijft staan tot de rust, omdat de paal Freek Haveman weerhoudt van de gelijkmaker. “Na de thee was de bedoeling hoog druk te zetten”, laat Runherd weten. “Dat lukte goed, alleen de 1-1 bleef uit.” Dennis Fernim wordt naar het front gestuurd en zorgt met zijn power af en toe voor paniek, maar de thuisclub houdt stand. Bloemberg teistert de lat en zo langzamerhand bekruipt Runherd het gevoel dat het deze dag niet mag en jawel, de thuisclub trekt de 1-0 over de streep.

Stand 4A: Steenwijkerwold 9-24, Oranje Zwart 9-19 (22-5), De Blesse 9-19 (24-13), Wacker 8-18, Steenwijk 9-16, VWC 9-12, UDIROS 8-10, RKO 9-9, Ulu Spor 8-8, Kraggenburg 9-8, Balkbrug 8-7 en Aengwirden 9-1.
NB: de gestaakte wedstrijd Balkbrug-FC Ulu Spor (3-0, na 60 minuten spelen) is niet in de stand verwerkt en wordt op 16 december a.s. uitgespeeld.

 

Lees ook

Kindplein Oost concrete stap dichterbij

OMMEN – Woensdag 1 december hebben Stichting Floreant (CBS De Kardoen), Stichting OOZ (OBS Het …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.