Balkbrug drukt Aengwirden verder in de ellende

BALKBRUG – v.v. Aengwirden uit het Friese Tjalleberd promoveerde vorig jaar vanachter ‘de groene tafel’. Stânfries uit Appelscha weigerde uit te komen tegen de ploeg van Robbie Dijkstra en vrijwillig degradeerde naar de vijfde klasse. Wie het waarom van de weigering wil weten moet maar even googlen, het is een beladen onderwerp. Hoe dan ook, het loopt nog niet lekker bij de bezoekers, slechts een puntje bijeen gesprokkeld en het was niet de bedoeling er verandering kwam in dat schamele conto, want dat zou ten koste gaan van thuisclub Balkbrug. Sportpark De Balk mag geen kuuroord worden voor kwakkelende ploegen is ook de mening van Dik Runherd, die na dit seizoen afscheid neemt als oefenmeester van Balkbrug. Zo ver kwam het niet. Na negentig minuten spelen stond er een afgetekende 5-1 op het scorebord.
Heeft thee een heilzame werking? Het heeft er alle schijn van. Althans voor de basiself van Balkbrug. Na drie kwartier ballen was er nog niet gescoord. “Dankzij Joey Overes”, dankt Runherd zijn doelman. “Hij hield ons voor de rust met een wereldredding op de been.” Na het heilelixer halverwege komt de thuisclub als een brullende leeuw uit de kleedkamer. Het gaat snel. Binnen twee minuten tillen Nick Jansen en Steven Zwiers de stand naar 2-0. Als halverwege het tweede bedrijf Zwiers opnieuw raak knikt gaat het licht uit bij de bezoekers uit Friesland. Bloemberg wordt op avontuur gestuurd en pikt zijn goaltje mee. Pas na deze 4-0 kan Aengwirden wat terug doen. Martsen Schoo mag de bescheiden felicitaties in ontvangst nemen. De wedstrijd is dan allang gespeeld en het is een kwestie van hoeveel slingers gaan we ophangen. Dankzij invaller Freek Haveman mag Lennart Baas in de slotfase zijn moyenne opvoeren. Pfff, vijf goals, wat een weelde, De Balk zet koers richting middenmoot.

Stand 4A: Steenwijkerwold 8-21, Wacker 7-18, Oranje Zwart 8-16 (21-5), De Blesse 8-16 (23-13), Steenwijk 8-16 (19-16), VWC 8-12, Ulu Spor 7-8, Balkbrug 7-7 (13-16), UDIROS 7-7 (12-25), RKO 8-6, Kraggenburg 8-5 en Aengwirden 8-1.
NB: de gestaakte wedstrijd Balkbrug-FC Ulu Spor (3-0, na 60 minuten spelen) is niet in de stand verwerkt en wordt op 16 december a.s. uitgespeeld)

Na de thee was het eenrichtingsverkeer naar het doel van Aengwirden.

Verslag/foto: Willem Lampe

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.