Home / Dalfsen Regio / agnieten college nieuwleusen start met talentenbrigade

Het Agnieten College in Nieuwleusen is in november gestart met de Talentenbrigade. Deelnemende leerlingen kunnen in de Keuzewerktijd op woensdag kiezen voor een activiteit, passend bij hun eigen belangstelling en talent, die ze zelf vorm geven, organiseren en presenteren.

agnieten college nieuwleusen start met talentenbrigade

Vanwege het feit dat deze leerlingen geen kampioenen zijn in stilzitten, en vooral praktisch ingesteld zijn, is er gekozen voor deze vorm met een Talentenbrigade. Op allerlei gebied gaan de leerlingen aan de slag met de eigen talenten, en met wat zij leuk vinden. Dat kan onder andere met zorg, sport, computergames, techniek, muziek, dans en kunst te maken hebben.

Het dans, muziek en dramalokaal 1.18 is het Talentenkwartier, de thuisbasis van de talenten. Daarbuiten zullen ze ook in de Spil, en in de gemeenschap van Nieuwleusen en Dalfsen, hun talenten presenteren. Zo is er een groep die een Dance Battle organiseert in Dalfsen, waarvoor ze in overleg zijn met de Trefkoele. Een andere groep organiseert een Fortnite Gathering of een Fortnite toernooi in Dalfsen.

Ouderen
Twee andere groepen willen oudere mensen, en mensen met een kwetsbaarheid, een mooie middag bezorgen. Dat doen ze door een High Tea aan te bieden, en door een activiteitenmiddag te organiseren op de Zorgboerderij in Ruitenveen. Een andere groep organiseert een geweldige modeshow in de Spil. Ten slotte zijn er groepen die zich vooral richten op sport en kunde. Zij organiseren een sportcircuittoernooi en bieden lessen op het skateboard aan.

Het Agnieten College wil met deze toch wel bijzondere vorm van onderwijs meer aansluiten bij de meer praktisch ingestelde leerlingen. Zo kunnen de leerlingen tussen 12 en 14 jaar op een heel breed gebied, binnen en buiten de school, hun talenten ontwikkelen. Na de eerste ervaringen met de Talentenbrigade blijkt dat leerlingen heel veel energie krijgen, enthousiast worden, en gelijk aan de slag gaan.

Begeleider van de Talentenbrigade is Mink de Vries, docent van het Agnieten. Hij wordt ondersteund door het Jongerenwerk van Saam Welzijn, door de Spil, door collega’s en door ouders van de leerlingen. Passend, praktisch en persoonlijk onderwijs komen samen in de Talentenbrigade.

Lees ook

Nieuw samenspel door Goed Goan en inwonerbetrokkenheid

Speerpunt van de raad in visie en beleid verwoord DALFSEN – De samenleving verandert en …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.