Home / /

De Vogelvriend kiest tijdens tentoonstelling ‘Dalfsens Mooiste’

DALFSEN – In de Panoramazaal van de Trefkoele+ in Dalfsen waren vrijdag en zaterdag de mooiste vogels van vogelvereniging ‘De Vogelvriend’ te bewonderen. Tot ‘Dalfsens Mooiste’ werd een Splendid parkiet van de heer K. Knol verkozen. Tweede werd een Turquoisine parket van Van Pijkeren en als derde eindigde een Halsbandparkiet van Van Dam.

Er waren veel kanaries, parkieten, papegaaien, tropische – en Europese cultuurvogels, grondvogels, en verschillende vruchten- en insecteneters door een groot aantal leden ingebracht. De vogels werden voorafgaande aan de show gekeurd op onder andere conditie, kleur en formaat door drie keurmeesters van de Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers.
‘Dalfsens Mooiste’ werd gekozen door basisschool kinderen uit groep 7 en 8. Zij traden op als jury en waren ook betrokken bij de inrichting van de showvitrines. Vicevoorzitter Gerbert Bisschop meldde dat 21 leden 228 vogels inbrachten. Ook brachten enkele jeugdleden kleine duifjes in.

De vogelshow is tevens bedoeld om alle vogelliefhebbers gelegenheid te geven om met collega-kwekers uit de regio in contact te komen en met elkaar ervaringen te delen over deze hobby. De vereniging heeft het dierenwelzijn hoog in het vaandel staan. De vitrines met glas worden vervangen door ander materiaal, zodat de vogels er niet tegenaan vliegen en zich eventueel kunnen bezeren. Bovendien zijn er grotere volières voor die dieren die dat nodig hebben. “De vereniging gaat ook duidelijk met de tijd mee. Door middel van een digitale presentatie worden alle uitslagen weer gegeven en ook onze sponsoren komen op die manier beter tot hun recht”, merkt Bisschop op.

Drie leden van de vereniging werden tijdens de show gehuldigd. De heren Krisman en Visscher omdat ze beide 40 jaar lid van de vereniging zijn. Joop van Eldik vanwege zijn 25-jarig lidmaatschap.

Foto/tekst: Evert Jan Goos

Lees ook

Nieuwe naam voor nieuwe woonwijk Ommen

OMMEN – Mol’nhoek wordt de naam van het nieuwe woongebied tussen Haven West, Schurinkstraat en …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.