Home / / ‘72 must have tips handlettering doe je zo! hoe? zoo : alles wat je moet weten’ van Karin Luttenberg

‘72 must have tips handlettering doe je zo! hoe? zoo : alles wat je moet weten’ van Karin Luttenberg

Handlettering blijft mateloos populair. Overal duiken handgeletterde teksten op. In het straatbeeld, op stoepborden bijvoorbeeld, menukaarten, uithangborden in winkels, je ontkomt er niet meer aan. Bovendien zullen veel agenda’s van schoolkinderen gevuld zijn met handlettering. Wie ooit gedacht heeft dat de computer het met de hand schrijven helemaal zou verdringen heeft het mis gehad. Het gaat net als met de lift, toen die uitgevonden was dacht men dat de trap wel snel zou verdwijnen. Maar niet elke uitvinding vervangt het oude, soms is het alleen maar een uitbreiding van de mogelijkheden. Zo ook handlettering. Veel handboeken zijn er verschenen, ook van de hand van Karin Luttenberg. Maar toch krijgt ze, ook tijdens haar workshops, nog steeds vragen naar extra tips.

72 tips

Die vragen heeft ze op een rijtje gezet en dat levert dit boek met de 72 tips op. De eerste tip is meteen de belangrijkste: oefenen, oefenen, oefenen. Oefenen is misschien niet zo leuk, maar zonder oefening geen mooie resultaten. Verder is het belangrijk goed materiaal te gebruiken. Het hoeft niet superduur maar moet wel geschikt zijn. Werken met kaders, hoe trek je een lijn uit de losse pols, werken met schaduwen, interlinie, centreren, het wordt allemaal aangestipt. Tips voor geoefenden, tips voor beginners, iedereen kan er van profiteren.

Oefenboek voor jongeren

Naast de uitgave met de 72 tips is er nu ook een oefenboek voor jongeren: ‘Handlettering voor jou’. Een bijzonder kleurig geheel met vet gave voorbeelden voor kinderen vanaf een jaar of tien. Het boek is voor beginners, materialen en basistechnieken worden op een speelse manier besproken. Dat gaat ongetwijfeld heel veel mooie agenda’s, schriften en andere producten opleveren.

De Hammer graficus en illustratrice Karin Luttenberg heeft beide boeken helemaal met de hand getekend, tekst en illustraties. Een hels karwei, zoals ze zelf zegt. Maar voor iemand die verslaafd is aan handlettering ook een geweldige uitdaging. De boeken zijn binnenkort te leen in de bibliotheek maar zijn natuurlijk ook heel geschikt als cadeautje voor de feestdagen. Elke creatieveling, jong of oud, zal blij zijn zo’n prachtig en inspirerend boek te krijgen.

Het boek ‘‘72 must have tips handlettering doe je zo! hoe? zoo : alles wat je moet weten’’ is binnenkort aanwezig in Bibliotheek Ommen. Door naar de catalogus te gaan en daar de titel van het boek in te typen kan het boek gereserveerd worden. Daarvoor dient men wel lid te zijn van de bibliotheek. Bel voor meer informatie: 0529-452158 of ga naar www.bibliotheekommen.nl

Benieuwd naar meer boeken in de rubriek Boek van de Week ga dan naar http://boekvandeweek.blogspot.nl/ en / of https://www.facebook.com/deboekenplankvanbarbra/

Lees ook

Voetbal regio Dalfsen

DALFSEN – Het is voor alle clubs even afwachten hoe het programma er voor de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.