Home / / 50 jaar IJsclub Stokvisdennen: weerzien van oude bekenden

50 jaar IJsclub Stokvisdennen: weerzien van oude bekenden

DALFSEN – IJsclub Stokvisdennen vierde afgelopen zaterdag haar 50-jarig bestaan in hun eigen pittoreske onderkomen aan de Brinkweg.

Het was een weerzien zien van oude bekenden. Gastvrouw Renate Wennemars gaf de aftrap en feliciteerde de club met dit prachtige jubileum. Bij binnenkomst zagen de gasten een demonstratie van de trainingsgroep op de welbekende schaatsplanken. Voorzitter Jan van Leur memoreerde het ontstaan van de club. Op een scherm werd een doorlopende diavoorstelling getoond. Erben Wennemars ging in op de geschiedenis van de club en hoe hij die beleefd had vanaf zijn prille jeugd en de eerste schreden op zijn thuisbasis aan de Brinkweg. “Winnen is niet het enige wat telt, hield hij de gasten voor, maar vooral ook plezier in de schaatssport. De trainingsgroepen waren een rode draad in zijn verhaal, deze groep enthousiaste schaatssters, waar hij groot mee is geworden, timmert ook nu nog stevig aan de weg. Een voorbeeld kon hij geven door Stefan Westenbroek te benoemen. Wennermars is ‘bang’ dat dit talent zijn clubrecords wel eens uit de boeken kan gaan schaatsen, waar hij overigens geen probleem mee heeft.

Speciale gasten waren Jan Dijkema, voorzitter van de ISU, de Internationale Schaatsunie en wethouder Jan Uitslag van de gemeente Dalfsen. Door beide sprekers werd vooral de nadruk gelegd op de vele vrijwilligers van de vereniging. Dijkema gaf aan dat de basis van alle nationale en internationale successen de plaatselijke ijsbanen zijn. Uitslag gaf aan zelf geen groot schaatser te zijn, maar dat de Stokvisdennen met zijn 2200 leden een bijzondere plaats in de Dalfser samenleving heeft.

Renate Wennemars haalde de drie oprichters van de IJsclub naar voren. Henk van Leussen, Marinus Scherpenkate en Hans de Boer, mannen van het eerste uur, kregen het eerste magazine van het jubileum boek overhandigd. Het avondprogramma bestond uit weerzien van oud-leden, trainers en leden van de trainingsgroepen met een feestavond en reünie. Voorzitter van Leur meldde dat voor de leden op 17 november een schaatsavond in Deventer georganiseerd wordt. Opgave kan nog tot 16 november via: https://www.stokvisdennen.nl/jubileum/

(Tekst: Evert Jan Goos)

Lees ook

Preventieve bestrijding eikenprocessierups van start

REGIO – De provincie Overijssel is gestart met de preventieve bestrijding van de eikenprocessierups langs …

Home / Dalfsen Regio / 50 jaar ijsclub stokvisdennen weerzien van oude bekenden

IJsclub Stokvisdennen vierde afgelopen zaterdag haar 50-jarig bestaan in hun eigen pittoreske onderkomen aan de Brinkweg. Het was een weerzien zien van oude bekenden. Gastvrouw Renate Wennemars gaf de aftrap en feliciteerde de club met dit prachtige jubileum.

50 jaar ijsclub stokvisdennen weerzien van oude bekenden

Bij binnenkomst zagen de gasten een demonstratie van de trainingsgroep op de welbekende schaatsplanken. Voorzitter Jan van Leur memoreerde het ontstaan van de club. Op een scherm werd een doorlopende diavoorstelling getoond. Erben Wennemars ging in op de geschiedenis van de club en hoe hij die beleefd had vanaf zijn prille jeugd en de eerste schreden op zijn thuisbasis aan de Brinkweg. “Winnen is niet het enige wat telt, hield hij de gasten voor, maar vooral ook plezier in de schaatssport. De trainingsgroepen waren een rode draad in zijn verhaal, deze groep enthousiaste schaatssters, waar hij groot mee is geworden, timmert ook nu nog stevig aan de weg. Een voorbeeld kon hij geven door Stefan Westenbroek te benoemen. Wennermars is ‘bang’ dat dit talent zijn clubrecords wel eens uit de boeken kan gaan schaatsen, waar hij overigens geen probleem mee heeft.

Speciale gasten waren Jan Dijkema, voorzitter van de ISU, de Internationale Schaatsunie en wethouder Jan Uitslag van de gemeente Dalfsen. Door beide sprekers werd vooral de nadruk gelegd op de vele vrijwilligers van de vereniging. Dijkema gaf aan dat de basis van alle nationale en internationale successen de plaatselijke ijsbanen zijn. Uitslag gaf aan zelf geen groot schaatser te zijn, maar dat de Stokvisdennen met zijn 2200 leden een bijzondere plaats in de Dalfser samenleving heeft.

Renate Wennemars haalde de drie oprichters van de IJsclub naar voren. Henk van Leussen, Marinus Scherpenkate en Hans de Boer, mannen van het eerste uur, kregen het eerste magazine van het jubileum boek overhandigd. Het avondprogramma bestond uit weerzien van oud-leden, trainers en leden van de trainingsgroepen met een feestavond en reünie. 

Lees ook

Preventieve bestrijding eikenprocessierups van start

REGIO – De provincie Overijssel is gestart met de preventieve bestrijding van de eikenprocessierups langs …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.