Home / /

ASC’62 verliest in Den Ham

ASC’62 speelde uit op sportpark De Rohorst tegen Den Ham en verloor met 0-2. De gasten waren nog wel zo vriendelijk om voor aanvang van de wedstrijd de supporters uit Dalfsen bakleverworst aan de bieden, de maand november is immers slachtmaand, maar hielden op een slimme manier wel de punten thuis. De thuisploeg had een turbulente week. Er werd plotseling afscheid genomen van trainer Claus Boekweg en Jurgen Kok nam het stokje weer over. Beide ploegen beleven overigens een valse start in deze competitie. In de eerste helft bepaalde Den Ham wat er gebeurde in het veld. met goed combinatie en positie spel kwam ASC’62 moeilijk in balbezit. De ploeg van Bjorn Hodes liep dan ook regelmatig achter de tegenstander aan. Na een half uur kwam de thuisploeg op voorsprong door Roy Zorgdrager. Hij werd de diepte ingestuurd, omzeilde keeper Thom Scherpenkate en schoof binnen. Ruststand 1-0. Na de hervatting een beter spelend ASC’62. Even dachten de toeschouwers de gelijkmaker te kunnen begroeten maar de treffer van Matthijs van Gelder werd wegens buitenspel afgekeurd. ASC’62 kreeg meer balbezit en meer grip op de wedstrijd en dat resulteerde ook in enkele goede scoring mogelijkheden. Maar keeper Boers was in vorm. Trainer Hodes probeerde het tij te keren met nog enkele wissels, waaronder debutant 1e jaar JO-19 Niloy Haroen. ASC’62 ging in de slotfase overduidelijk voor een punt. Maar evenals in het vorige seizoen viel in blessuretijd alsnog een tegentreffer. Eindstand 2-0. Zaterdag speelt ASC’62 om 14.30 uur uit tegen Be Quick’28 in Zwolle.

s.v. Dalfsen pakt 1e periode in 2e klasse L Noord

Dalfsen speelde thuis tegen s.v Rolder Boys en won met 2-1. Onder de gezellige klanken vooraf van blaaskapel de Vechtboerties kon Dalfsen bij winst de eerste periode veilig stellen. Bij een gelijkspel of verlies was het afhankelijk van de concurrenten Stadskanaal en Lemelerveld. De eerste kans was voor Rolde maar uitblinker Mark Knol wist deze onschadelijk te maken. Hierna kwam Dalfsen beter in haar spel en een afgeslagen corner werd uit de tweede lijn snoeihard ingeschoten door Luc van der Vecht (1-0). Rolde verzette zich kranig en de meeste duels werden op het middenveld uitgevochten. Bij één van die duels kwamen twee spelers in een kopduel met elkaar in aanraking waarbij beide het veld moesten verlaten. Dalfsen had het betere van het spel maar Rolde kreeg een geweldige kans op de gelijkmaker. Een afstandsschot ging via de binnenkant paal achter doelman Knol langs waarna de rechtsbuiten van Rolde de bal in de rebound in het zijnet schoot. Vlak voor rust wist Dalfsen de stand op 2-0 te krijgen, na goed combinatiewerk gaf Sjoerd Klarenbeek de bal af op Chiel Huisjes die wel raad wist met dit cadeautje. Ruststand 2-0. Na de hervatting dezelfde Huisjes een geweldige kans op de 3-0 maar hij miste in de afwerking. Hierna was het Rolde dat de klok sloeg. Dalfsen werd teruggedrongen op eigen helft en kwam er niet meer uit. In de 54e minuut leidde dit tot een penalty die correct werd ingeschoten door Rolde. De ploeg uit Drenthe bleef aandringen en keer op keer moest keeper Knol handelend optreden. Tot de laatste minuut bleef het spannend waarbij uiteindelijk Dalfsen aan het langste eind trok. Met de overwinning werd de 1e periode veilig gesteld en onder vrolijke klanken van zanger Ray Delando was het nog lang gezellig in de kantine van s.v. Dalfsen. Zondag speelt Dalfsen om 14.00 uur opnieuw thuis dan is F.C. Assen de tegenstander.

v.v. Hoonhorst overtuigend naar 1e periode titel

Hoonhorst speelde uit tegen Wapserveen. Bij een gelijkspel was Hoonhorst verzekerd van de 1e periode. Op basis van de stand wisten de mannen van coach Marcel Schokker dat er “gewoon” gewonnen moest worden. De uitslag ( 0-12) viel hoog uit, mede doordat Wapserveen kort voor de wedstrijd een paar afzeggingen moest opvangen. Hoonhorst combineerde er in de eerste helft lustig op los. Nadat Joey kroes in de 9e minuut de 0-1 scoorde, gevolgd door Chris Hurink met de 0-2 in de 13e minuut, was het eigenlijk al vroegtijdig gedaan met de weerstand. Vanaf de 23e minuut ging het hard: Joey Kroes scoorde de 0-3, Robin Broeks (25e) de 0-4, Tijmen Bovenmars (27e) de 0-5 en Sten Kleinherenbrink (28e) de 0-6. Het maakte niet uit wie er scoorde, als er maar gescoord wed. Nadat Joey Kroes (38e) de 0-7 had gescoord, zette Chris Hurink (45e) de ruststand op 0-8. Na de hervatting stond Wapserveen beter en omdat Hoonhorst ook niet meer vol uit ging, kwamen er slechts drie doelpunten bij. Ingmar Hof scoorde de 0-9 en Chris Hurink mocht de 0-10 verzilveren. Tijmen Bovenmars en Wouter van der Kamp completeerden de score tot een eindstand van 0-12. Hoonhorst mag nu even genieten (1x gelijk, 7x gewonnen, doelsaldo +41) maar vanaf nu treft de ploeg de subtop. Achtereenvolgens wordt er tot aan de winterstop gespeeld tegen Old Forward, BEW, Kuinre en IJhorst. Dan weten de mannen van Marcel Schokker hoe de vlag er echt bij hangt in de 5e klasse A. Zondag speelt Hoonhorst om 14.00 uur thuis tegen Old Forward.

v.v. Lemelerveld stoomt op naar 2e positie

Lemelerveld speelde uit tegen s.c. Erica en won met 0-6. De ploeg van Richard Smit had deze middag geen kind aan lantaarndrager Erica. Na een kwartier spelen stond het scorebord al op 0-3. Na drie minuten was het Mattheis Reimink die zijn visite kaartje al vroeg af gaf. Vier minuten erna op een goede voorzet van wederom Reimink scoorde Job Heerink de 0-2. Toen Heerink kort erna een strafschop feilloos inschoot was de wedstrijd feitelijk al gelopen (0-3). Vlak voor rust viel de 0-4 door wederom Reimink. Dit was tevens de ruststand. Ook na de hervatting was Lemelerveld de betere ploeg. Het was Heerink die de bezoekers achterwaarts koppend via de paal de stand op 0-5 bracht. Twintig minuten voor tijd zette Wesly Vlierman Lemelerveld op een 0-6 eindstand. Door deze overwinning bezet Lemelerveld de tweede plek in deze competitie. Zondag speelt de ploeg van Smit om 14.00 uur uit tegen Valthermond de nummer drie op de ranglijst.

S.v. Nieuwleusen komt slechte 1e helft niet meer te boven en verliest

Nieuwleusen speelde de topper thuis tegen SC Lutten en verloor met 2-3. Ten opzichte van de vorige competitiewedstrijd tegen SVM, werd er met 2 andere backs gespeeld. Ruben Brinkman en Stan Scholten werden op hun positie vervangen door Anne-Jan Broek en Mark de Weerd. Lutten begon fel aan de wedstrijd, terwijl Nieuwleusen wel erg slap van start ging. In het 1e kwartier was er slechts één moment voor de thuisclub, waarbij een penalty geclaimd werd, nadat Reinier Meijerink in de 16 ten val werd gebracht. SC Lutten kwam daarna tweemaal in scoring positie, maar de precisie ontbrak. In de 17e minuut kopte Jan van den Berg snoeihard een voorzet op doel, maar deze werd op schitterende wijze door Tim Hogenkamp uit de kruising geranseld. Enkele minuten later ging Meijerink alleen op de keeper af en hij faalde niet. De grensrechter vlagde voor buitenspel wat het ook zeker leek, maar scheidsrechter Van de Brug wees gedecideerd naar de middenstip (1-0). Nog geen 2 minuten later was het alweer 1-1, doordat Hoogenkamp een strakke indraaiende corner van Nick Lamberink verkeerd inschatte, en via zijn handen in 1 keer binnensloeg (1-1). Een domper die alleen maar erger werd, doordat SC Lutten voor de zoveelste keer over de linkerkant raasde, en na een bekeken voorzet schoot Ronald Kosse de 1-2 binnen schoot. Het leed werd een kwartier later alleen maar erger. Nadat Stefan van Veen aanvaller Ronald Kosse wel heel opzichtig naar beneden trok in de zestien. De toegekende strafschop werd feilloos benut door David Koopman. Ruststand 1-3. Na de hervatting volgde een dubbele wissel S.v. Nieuwleusen. Thomas Huzen en Nick Holsappel werden vervangen door Lars Gruben en Ruben Brinkman. Na 65 minuten was het eerste schotje op goal, die werd net naast getikt. Ook een afstandsschot van Saake Maalestein werd door de keeper ternauwernood uit het doel. Het zat de thuisploeg in deze fase niet mee. Vier minuten voor tijd kwam de thuisploeg op 2-3. Via een carambole op het achterhoofd van een speler van Lutten belandde in het doel. Er volgde een zeer hectische slotfase, waarin meerdere keren een appèl werd gedaan op penalty’s en schoten van de thuisploeg gingen net over. eindstand 2-3. Zaterdag speelt Nieuwleusen om 14.30 uur uit tegen volle bak uit tegen SVN’69 uit Nijeveen.

USV voorin totaal onmachtig

USV speelde uit tegen Mildum kon de wedstrijd, na de bekeropsteker van vorige week tegen Den Ham geen passend vervolg geven. Het was al koud in Friesland. En van het spel van beide ploegen werd ook niemand warm. Mildam, toch de nummer vier van de ranglijst, kreeg de bal zelden naar de goede kleur. De thuisclub kwam ermee weg omdat USV er nog veel minder van bakte. USV mistte vorm en creativiteit. Vooral naar voren toe was het allemaal veel te mager om tegenstanders echt in de problemen te brengen. In de 36e minuut viel de enige treffer van de wedstrijd. Makkelijk weggegeven door USV. Niet toevallig ingeleid door Stijn Reilman. De kleine, onvermoeibare rechtsback was met kop en schouders de beste man van het veld. Zijn zoveelste voorzet werd uiteindelijk over de lijn gewerkt door Sylvan Reilman (1-0). Na de hervatting veranderde er niets. Balverlies, foute keuzes en lange halen op goed geluk naar voren bepaalden het spelbeeld. Het flippervoetbal leverde Mildam nog wel een paar mogelijkheden op. Telkens lag USV doelman Martijn Scheper in de weg. Hij haalde wel zijn normale niveau en alleen daardoor mocht USV stiekem blijven hopen op een punt. Maar het echte geloof ontbrak. Pas diep in de slotfase hoefde Mildam doelman Peter Hoekstra echt in actie te komen. Hij tikte de goed genomen vrije trap van Leon Kooiker uit de bovenhoek. Eindstand 1-0. Door deze vijfde nederlaag op rij is USV weggezakt naar code oranje op de ranglijst. Zondag reist USV richting Heerenveen. Dan is Read Swart uit De Knipe de tegenstander. Aanvang 14.00 uur. De bus vertrekt om 12.15 uur.

Team s.v. Dalfsen pakte afgelopen zondag thuis tegen Rolder Boys de 1e periodetitel.

Verslag: Evert Jan Goos

Lees ook

Kindplein Oost concrete stap dichterbij

OMMEN – Woensdag 1 december hebben Stichting Floreant (CBS De Kardoen), Stichting OOZ (OBS Het …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.