Home / Dalfsen Regio / zonnebloem organiseert verrassingsuitje met klein beetje hulp van de gemeente

zonnebloem organiseert verrassingsuitje met klein beetje hulp van de gemeente

Toezeggingen moet je nakomen, dus zes van de dertien aanwezige chauffeurs kwamen van de gemeente om de gasten een leuke middag te bezorgen.

Eén van de belangrijkste taken van de Zonnebloem is om mensen met een lichamelijke beperking (men spreekt over gasten) regelmatig te bezoeken. Elke vrijwilliger heeft zo een paar gasten die eens per twee/drie weken worden bezocht. En tijdens dit uitje mogen de gasten hun vrijwilliger uitnodigen. Maar liefst 30 gasten en 18 vrijwilligers hadden zich opgegeven. Snel was duidelijk wat een organisatietalent nodig is om zo’n middag te laten slagen.

De verrassingstocht bestond uit een toertocht per auto door de prachtige omgeving ten noorden Van Nieuwleusen. Het mooie Reestdal, Oud Avereest, Zuidwolde, De Wijk, Staphors en Rouveen. Na anderhalf uur rondkijken en bijkletsen in de auto was er een koffiestop bij koffie- en theeschenkerij Bloem en Ri in Ruinen. Na nog een ritje van een uur was het tijd om te gaan eten in Rouveen bij De Olde Skoele. Wat zou het mooi zijn als de eerstvolgende Maatschappelijke Beursvloer ook zulke mooie resultaten oplevert.

Deze beurs is woensdag 10 oktober om 20.00 uur in De Spil te Nieuwleusen. Vanaf 19.15 is iedereen daar al welkom. Voor meer informatie zie de website

Lees ook

Een tweede leven voor gevonden voorwerpen

In regio IJssel-Vecht gaan gevonden telefoons na drie maanden naar de Stichting Opkikker REGIO – …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.