Home / Dalfsen Regio / zes jaar kringloopwinkel deuroe veuroe in nieuwleusen

zes jaar kringloopwinkel deuroe veuroe in nieuwleusen

Kringloopwinkel Deuroe Veuroe is een initiatief van Coöperatie Nieuwleusen Synergie u.a. Deze coöperatie is in 2012 opgericht door een groep enthousiaste inwoners van Nieuwleusen. Het doel van Nieuwleusen Synergie is om het dorp Nieuwleusen leefbaar (en betaalbaar) te houden voor iedereen. In de oprichtingsakte is dit verwoord als ‘het ontwikkelen en exploiteren van een zelfvoorzienend Nieuwleusen voor een leefbare toekomst met gebruikmaking van duurzame energie en technieken’.

De opbrengst van de Kringloopwinkel vloeit in zijn geheel terug naar projecten in Nieuwleusen. Zo is er een Sociale Groentetuin aan de Paltheweg waar ook weer vrijwilligers hun handen uit de mouwen en hun groene vingers in de grond steken en jaarlijks zo’n 4.000 euro winkelwaarde aan groenten verbouwen dat twee keer per week naar de Voedselbank voor Dalfsen/Nieuwleusen wordt gebracht.

Zo heeft Nieuwleusen Synergie meerdere projecten opgezet die op een of andere manier sociaal en/of duurzaam zijn. Wie spullen naar Kringloop Deuroe Veuroe brengt of er iets aanschaft, steunt dus ook deze projecten. Meer informatie is terug te vinden op www.nieuwleusensynergie.nl.

Lees ook

EHBO verrast met royale gift

HOONHORST – De EHBO-vereniging Hoonhorst-Dalfsen is recentelijk verrast met een royale gift van 1000 euro. …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.