Home / Dalfsen Regio / wethouder luiten bij arbopositief in hardenberg

wethouder luiten bij arbopositief in hardenberg

Met een elevatorpitch introduceerde Gitta zichzelf. Zich willen inzetten voor een betere en inclusieve samenleving was haar belangrijkste drijfveer om de politiek in de gaan. De PvdA-wethouder werd bij ArboPositief bevraagd over de werkgelegenheid in de gemeente Hardenberg. Cijfers geven aan dat circa 1.000 mensen met een bijstandsuitkering op zoek zijn naar een baan. Nog eens zo’n aantal zijn, al of niet met een UWV-uitkering, op zoek naar een baan. De gemeente richt zich vooral op de eerste groep. “Dat zijn degenen die ook bij ons in beeld zijn. Vaak missen zij de middelen om een bij- of omscholingscursus te volgen,” vertelde Gitta. “De gemeente denkt aan een stimuleringsfonds waaruit dat voor deze groep mogelijk wordt gemaakt.”

Ook het opdoen van werkervaring wil ze aan minder regels binden. Het probleem van de mismatch tussen werkgevers en werkzoekenden is bij haar bekend. Zij blijft zich inspannen om de partijen bij elkaar te krijgen. Bijvoorbeeld door een banenmarkt of het uitwisselen van vacatures.

Uit beeld
Voor ArboPositief is het belangrijk om werkzoekenden te kunnen bereiken. Verschillende partijen verwijzen mensen door naar ArboPositief, dat de wethouder vroeg of de gemeente daarin een rol kon vervullen. Dat is iets wat Gitta Luiten toezegde te gaan bespreken. Uit een vraag van een van de deelnemers blijkt dat je als werkzoekende uit beeld raakt wanneer je geen bijstand ontvangt en ook geen UWV-uitkering. Dat is een serieuze zorg voor de wethouder en een punt op haar activiteitenlijst om de werkgelegenheid in de gemeente Hardenberg te bevorderen. Met haar tip om er vooral op uit te gaan en niet thuis te gaan zitten afwachten werd het vraaggesprek beëindigd, waarna zij met een prachtige bos bloemen afscheid nam van de groep.

ArboPositief is een netwerkorganisatie van, voor en door werkzoekenden. Samen wordt gewerkt aan een betere en kansrijkere positie op de arbeidsmarkt. De bijeenkomsten in Hardenberg zijn in het Business Meetingpoint op het bedrijventerrein Vechtpark, Vechtstraat 2D in Hardenberg. In Ommen in De Kern, Bouwstraat 23. De bijeenkomsten van ArboPositief zijn gratis. Wel betaal je voor het eerste kopje koffie of thee € 1,50.

Meer informatie op Facebook ArboPositief Ommen-Hardenberg.

Lees ook

Stichting ’t Lemels Arfgoed herdenkt de bevrijding

LEMELE – Op 10 april 1945 werden Lemele, Archem en Dalmsholte bevrijd door een eenheid …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.